Nieuws

FAQ
Let op! Dit artikel is al 1327 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: Midi, Plan-t en het wapen van Tilburg

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen.

Foto: SDK Vastgoed

Wat komt er op de plek van de oude Midi?

FAQ

De Midi: een plekje aan de Heuvelring waar elke Tilburger wel zijn of haar eigen herinnering aan heeft. Misschien heb je hier voor het eerst een film of theatervoorstelling gezien of misschien denk je bij Midi wel meteen aan Adje. Hoe dan ook, in 2017 werd bekend dat het pand gesloopt gaat worden en eerder dit jaar kwam het bericht dat dit waarschijnlijk nog voor de zomer gaat gebeuren. De verwachting is dat er in het najaar van 2019 een appartementencomplex voor in de plaats komt. Het leuke hieraan is dat architect Ed Bergers aangeeft de oorspronkelijke gevel van van het historische gebouw op te nemen in het nieuwe project. Zo blijft de herinnering aan de Midi toch nog een beetje levend!

Wat is Plan-t en wanneer wordt het afgerond?

De spoorzone staat niet stil! Je knippert een paar keer met je ogen en er wordt wel weer op een nieuwe plek gegraven, gebouwd of gerenoveerd. Zo ook aan de noordkant van het station waar men hard op weg is om Plan-t te realiseren. Maar wat is Plan-t precies en wanneer wordt het afgerond?

Plan-t wordt omschreven als een ‘inspirerende ontmoetingsplaats voor bedrijven’. Bedrijven kunnen zich hier vestigen, een afgestemde werkruimte creëren en genieten van de gezamenlijke faciliteiten op de begane grond (voeding, ontspanning en beweging). Het gebouw zal bestaan uit zeven verdiepingen met in totaal bijna 11.000 m² aan vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage. Begin dit jaar is een start gemaakt aan het gebouw en de oplevering staat momenteel gepland voor het derde kwartaal van 2019!

Waar komt het wapen van Tilburg vandaan?wapenvantilburg

Nee, we hebben het niet over de horecazaak aan de Spoorlaan, maar over het officiële wapen van de stad! Je ziet de drie torens terug in het logo van Tilburg.com en we zijn niet de enige die het wapen graag gebruiken in ons logo. De drie torens zijn niet in levende lijve te zien in Tilburg. Er wordt beweerd dat het wapen gebaseerd is op het Kasteel van Tilburg dat van eind 15e eeuw tot 1859 in de Hasselt stond. Zoals ze dat helaas wel vaker deden in Tilburg, werd het gesloopt. Op het terrein kwam textielfabriek NV Wolwasserij en Schapenleerfabriek te staan, de kasteelvijver werd gebruikt om wol in te wassen. En in de categorie ‘verloren parels uit Tilburg’, zo zag dat kasteel eruit:

kasteelvantilburg

Ansichtkaart: Regionaal Archief Tilburg

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Reageer op dit bericht