Nieuws

FlexHomies
Let op! Dit artikel is al 145 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FlexHomies zoekt tien ouderwetse hopsita’s in Tilburg

Heb jij een ruimte beschikbaar en ben je op zoek naar gezelligheid, een schaakpartner, een gitaarbuddy, een kookmaatje, schilderlessen, hulp in de tuin of huishouding of gewoon naar een extra zakcentje? Het nieuwe online hospitaplatform FlexHomies koppelt geselecteerde arbeidsmigranten aan kamerverhuurders.

Een initiatief met praktische én sociale voordelen: een bijverdienste voor de verhuurder, maar ook sociale cohesie en integratie. In Tilburg is FlexHomies met spoed op zoek naar tien hospita’s in ouderwetse stijl.

Herintroductie van hospita’s

Volgens Paul van Dieperbeek, van FlexHomies missen veel arbeidsmigranten tijdens hun verblijf in Nederland de gezelligheid en warmte van het eigen gezin. “Daar tegenover hebben we in Nederland mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Op FlexHomies koppelen wij deze twee behoeften aan elkaar, door de hospita van weleer te herintroduceren. De arbeidsmigrant vindt hier zijn kamer, samen besluiten verhuurder en huurder of en in hoeverre er ruimte is voor sociaal contact. Af en toe samen eten, elkaar helpen met een klusje, elkaars taal leren spreken: zo krijgen zij meer begrip voor elkaar.”

Geselecteerde hospita’s en huurders

FlexHomies is een gesloten platform waarbij uitsluitend aan geselecteerde flexkrachten die via uitzendbureau HOBIJ werken. Toegang wordt verleend via een gepersonaliseerde inlogcode. Verhuurders kunnen een account aanmaken en een ruimte op dit platform. Wanneer men een kamer aanmeld, keuren ze deze eerst bij HOBIJ. Ook bekijkt HOBIJ of de huurprijs redelijk is.

Reageer op dit bericht