Nieuws

Foodbar Ferris
Let op! Dit artikel is al 298 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Foodbar Ferris geopend aan de Heuvelring en wij namen een kijkje [foodblog]

Het heeft even geduurd, maar wat is het prachtig geworden! Deze week opent Foodbar Ferris officieel voor het grote publiek. Het restaurant, dat gelegen is aan de Heuvelring, serveert kleine ‘shareable dishes’ voor een hele fijne prijs. Ook kun je er terecht voor heerlijke cocktails én worden er op vrijdag en zaterdagavond plaatjes gedraaid. Wij namen alvast een kijkje en mochten een aantal toppers van de kaart voorproeven.

“Niks moet en alles mag hier bij Foodbar Ferris,” vertelt bedrijfsleider Nick Jongbloed. “Jong, oud, student; iedereen is welkom en mag overal plaatsnemen. Of je nu uitgebreid gerechten wilt proeven, gezellig met vrienden een cocktail komt drinken of langskomt voor een klein hapje en drankje, het kan allemaal.”

En dat de gerechten heel goed betaalbaar zijn, is alleen maar een bonus. Nick: “Ik vind het zelf ook altijd leuk om veel te proeven als ik uiteten ga, maar het is jammer dat je daarna vaak de hoofdprijs moet betalen. Daarnaast wil ik liever dat mensen hier wat vaker komen en wat meer kunnen bestellen, dan dat ze hier maar af en toe kunnen komen door de prijzen.”

Foodbar Ferris

De kaart

De menukaart bestaat uit bites, starters, specials, side kicks en sweets. Voorbeelden van gerechten zijn: huisgemaakte nacho’s, rock shrimp tempura, peking eend, camembert uit de oven, sashimi, verschillende sliders (tonijn of black angus), verschillende soorten tournedos, avocado frietjes en heerlijke toetjes.

Wij gingen alvast langs bij Foodbar Ferris en probeerden 10 gerechten van de kaart!

#1 Carpaccio

De carpaccio van ossenhaas is aangekleed met truffelmayonaise, een flink krokantje, Old Amsterdam kaas, Old Amsterdam crème, Amsterdams zuur, zongedroogde tomaatjes en nog veel meer. Het is een goed gevuld bord waar je makkelijk met meerdere personen van kan genieten.

 • Prijs: €9,95

#2 Mexican Fiesta

De Mexican Fiesta is zéker een feestje. Het gerecht bestaat uit huisgemaakte nacho’s van groene en gele maïs (vandaar de kleur van de chips). Deze worden geserveerd met drie verschillende soorten (vega) dips: geroosterde paprika salsa, guacamole met granaatappel en een Mexicaanse maïsdip. Vooral de laatste is een absolute aanrader!

 • Prijs: €7,95
Foodbar Ferris
Carpaccio & Mexican Fiesta

#3 Rock shrimp tempura

Heerlijk! Vijf flinke garnalen, goud gefrituurd in een bierbeslag, met een schaaltje Japanse sesamsaus om in te dippen.

 • Prijs: €6,95

#4 Tataki tonijn

Heb je al wel eens van tataki gehoord? Dit is een Japanse bereidingswijze, waarbij een stukje vlees of vis bijna rauw geserveerd wordt. Het stuk vlees of vis wordt namelijk vliegensvlug geroosterd en vervolgens in dunne plakken gesneden. De tataki tonijn wordt bij Foodbar Ferris geserveerd met een spicy mango salade, zeewier, edemame, Thaise basilicum en sesam.

 • Prijs: €8,95
Foodbar Ferris
Rock Shrimp Tempura & Tataki Tonijn

#5 Sashimi

Een van onze favorieten tot nu toe! De zalm wordt (uiteraard) rauw geserveerd met een hoop knoflook, gember en bieslook. Maar de echte ster van dit gerecht is de warme yuzu sojasaus die aan tafel over het gerecht wordt geschonken. Heerlijk! Door de warme saus gaart de zalm ook nog een klein beetje door, wat voor een extra dimensie van het gerecht zorgt.

 • Prijs: €8,95

#6 Slider Angus beef

Twee kleine hamburgertjes, gemaakt van Black Angus beef, geserveerd op een lekker brioche broodje. De burgers zijn aangekleed met Old Amsterdam, rode uien compote en een speciale Ferris dip.

 • Prijs: €9,45
Foodbar Ferris
Sashimi & Sliders Angus beef

#7 Corn ribs

Super origineel gerecht voor de vegetariërs onder ons! De corn ribs bestaan uit gefrituurde strips van een maïskolf, gemarineerd in een zelfgemaakte kruidenmix van 15 kruiden. Hierbij worden twee dips geserveerd: huisgemaakte ricotta en aioli. Heerlijk om te dippen en, net zoals een sparerib, af te kluiven.

 • Prijs: €8,95

#8 Camembert

Voor de cheese lovers onder ons: op de kaart van Foodbar Ferris staat ook een camembert uit de oven. Wanneer we de kaas opensnijden, vloeit de camembert eruit. Het gerecht wordt geserveerd met krokant brood, cranberry, honing, tijm en rozemarijn.

 • Prijs: €9,95
Foodbar Ferris
Corn ribs & Camembert

#9 Tournedos Ferry Spicy

Een van de gerechten van de special kaart. Het formaat van de tournedos is 180 gram en deze wordt perfect medium-rare geserveerd. De tournedos Ferry spicy is de variant met een lekkere pittige jus.

 • Prijs: €24,95

#10 Peking eend

Een Chinese klassieker! En zeker geen gerecht dat je overal in Tilburg op de kaart gaat vinden. De Peking eend wordt (uiteraard) geserveerd met flinterdunne flensjes, verschillende pickles en zoete hoisinsaus.

 • Prijs: €8,95
Foodbar Ferris
Tournedos Ferris spicy & Peking eend

Over Foodbar Ferris

Foodbar Ferris is van woensdag tot en met zondag geopend. De openingstijden zijn als volgt:

 • Woensdag: 17.00 – 23.00 uur
 • Donderdag: 17.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag: 17.00 – 01.00 uur
 • Zaterdag: 17.00 – 01.00 uur
 • Zondag: 17.00 – 23.00 uur

Reserveren kan door te whatsappen naar 06 47303894. Vrijdag 29 november vindt de eerste Ferris Friday plaats met een DJ vanaf 20.00 uur.

Houd ook de social media pagina’s in de gaten. Medio december vindt namelijk de Grand Opening plaats met een groot feest!

Reageer op dit bericht