Gezondheidscentrum Forum: alle zorg op één plek

Stadsplein Forum kent veel functies. Naast huur- en koopappartementen biedt het markante plein naast treinstation Tilburg Reeshof ook horeca, detailhandel en een gezondheidscentrum. We lopen met huisartsenduo en getrouwd koppel Jolanda Geelen en Jeroen Keulemans een rondje in de nu nog kale bedrijfsruimte van Gezondheidscentrum Forum.

In Gezondheidscentrum Forum kunt u verwachten:

Van het gezondheidscentrum is inmiddels 90% in optie genomen. Er liggen nu afspraken met een

  • huisarts
  • fysiotherapeut
  • podotherapeut
  • orthodontist
  • logopedist
  • psycholoog
  • thuiszorg
  • sportrevalidatie
  • apotheek

Waar nu de bouwkeet nog volop wordt gebruikt, ligt straks de parkeerplaats voor bezoekers van het Gezondheidscentrum Forum. Huisartsen Jolanda en Jeroen geven ons een korte rondleiding in hun toekomstige praktijk die uitkijkt over de Reeshofweg. Zij zijn in het gezondheidscentrum de enige op de eerste verdieping. “Dit in verband met de privacy van onze patiënten. Zo hebben we veel minder inkijk”, legt Jolanda uit. “En voor spoedgevallen wordt er een brandcardlift gebouwd, zodat de ambulance vanaf de parkeerplaats snel kan vertrekken.”

Meer ruimte, nog betere zorg
De nieuwe huisartsenpraktijk telt straks zes spreekkamers en twee behandelkamers, plus een EHBO-ruimte voor chirurgische ingrepen en vanzelfsprekend wachtruimtes. “In onze praktijk werken dadelijk 3 huisartsen en werken we samen met verloskundigen, de prikpost en een diëtiste”, vertelt Jeroen enthousiast. “Doordat hier straks een heel gezondheidscentrum zit, zijn de lijnen met andere hulpverleners korter. Dit resulteert in nog betere zorg voor onze 5000 patiënten.”

Efficiënter spreekuur

Dankzij de extra vierkante meters in de nieuwe huisartsenpraktijk in Stadsplein Forum komt er een ‘snel inloopspreekuur’ zoals Jeroen het noemt. “Je kunt een afspraak maken via het internet, waarbij je direct aangeeft waarvoor je komt. Op het afgesproken tijdstip loop je zonder wachttijd één van de spreekkamers in en sta je binnen vijf minuten buiten. Precies op tijd om je trein te halen bijvoorbeeld.”

Complete zorg

Alle zorg zit in de Reeshof dadelijk onder één dak waaronder zelfs een apotheek met nachtpost. Gezondheidscentrum Forum heeft al veel zorg in huis, maar er mist nog een tandarts. Dus Jolanda roept graag op: “tandarts meld u aan voor een mooi plekje in Gezondheidscentrum Forum. Je hebt dan een ruimte die in veel mogelijkheden voorziet, een prettige plek is voor medewerkers, een compleet plaatje biedt aan patiënten: kortom een ruimte om trots op te zijn. Net als wij’

Niet werken maar wonen in Stadsplein Forum?

Dat kan ook. Stadsplein Forum biedt nog diverse huur- een koopappartementen. Op de website vindt u een overzicht van de nieuwbouw appartementen in het project Stadsplein Forum. Het is slechts een beknopte impressie, voor meer informatie raden wij u aan een afspraak te maken met een van de bij het project betrokken makelaars.