Nieuws

horecagebied
Let op! Dit artikel is al 115 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Horeca sluit om 22:00 uur: check hier hoe Tilburgse zaken hier creatief mee omgaan

Het was wederom slikken voor de Tilburgse horeca toen Mark Rutte in zijn persconferentie aangaf dat de zij in ieder geval de komende drie weken om 22:00 uur moet sluiten. Maar direct na de persconferentie lieten een hoop Tilburgse horecaondernemers zien voor hetere vuren te hebben gestaan. En dus ontstonden de eerste initiatieven gelijk. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Foto: Korte Heuvel voor corona

Let op: we blijven dit artikel aanvullen.

Openingstijden vervroegen

Doordat de horeca eerder dicht moet, zijn er een aantal horecazaken die besluiten hun deuren eerder te openen. Live Tilburg is er daar een van. De kroeg aan de Korte Heuvel vervroegd de openingstijden met drie uurtjes. Uiteraard is het reserveren van een tafeltje verplicht en kun je verder genieten van alles wat de Live te bieden heeft. Dus lekkere muziek, het krokodillen shotjesspel en veel meer.

Ook bij Bruin Kafee aan het Piusplein vervroegen ze de openingstijden. Ze leggen meer de nadruk op ontbijten, lunchen en dineren. Uiteraard kun je er nog steeds een borrel drinken, maar wel tot 22:00 uur. Ook de volgende zaken vervroegen hun openingstijden:

  • Live aan de Korte Heuvel
  • Shoco aan de Korte Heuvel
  • Café de Baret aan het Piusplein
  • The Cat’s Back aan de Paleisring
  • Café Jack’s in de Tuinstraat
  • De Lollipop aan de Paleisring
  • Kaffee ’t Buitenbeentje aan de Korte Heuvel

Vroeg pieken

Café Bakker bericht op Facebook creatief met een foto van drie pieken uit een kerstboom. De verwijzing wordt uiteraard gemaakt naar vroeg pieken. Dus lekker op tijd – helemaal binnen de coronaregels – borrelen en lekker op tijd naar huis. Ben je de dag erop ook lekker fris. Overigens kiest Café Bakker ervoor om de komende drie weken 4 dagen in plaats van 5 dagen te openen. Van donderdag tot en met zondag welteverstaan.

Bij The Cat’s Back kun je ook nog steeds genieten van een heerlijke borrel in een relaxte sfeer met muziek van dj’s, maar gaan ze uiteraard ook eerder dicht. Zo organiseren ze op de vrijdagen een vrijdagmiddagborrel met verschillende acties. Ook de buurtjes van Gin Fizz doen mee met een vrijdagmiddagborrel inclusief happy hour tussen 16:00 – 17:00 uur.

Ook bij Café de Baret kun je blijven genieten van een sitdown feestje. Ze laten maximaal 30 personen toe en zijn geopend van 16:00 – 22:00 uur.

Succesvolle eerdere concepten uit de kast halen

Gastrobar RIX aan het Piusplein haalt een eerder succesvol concept uit de kast: het VR restaurant voor thuis. Je bestelt bij RIX een driegangenmenu inclusief bijpassende drankjes en kunt hier thuis van genieten. Met de virtual reality bril die erbij wordt geleverd, geniet je thuis alsnog van de optimale Gastrobar RIX beleving. Perfecte oplossing voor mensen die liever thuis blijven of mensen die graag willen reserveren (want dat kan nog steeds) maar het restaurant vol is.

Restaurants werken in shifts

Voor de horeca geldt ook dat ze binnen maar slechts dertig personen op anderhalve meter mogen verwelkomen. Daarom kiezen een hoop restaurants om te werken in shifts. Zo hebben meerdere mensen de kans om te genieten van een hapje eten. Vaak kiezen restaurants voor een vroege en iets latere shift.

Meer informatie

Wil jij de komende drie weken binnen de geldende regels alsnog genieten van al het moois dat horeca Tilburg te bieden heeft? Een lekker hapje eten of borrelen? Zorg dan dat je op tijd reserveert bij jouw favoriete horecagelegenheid. Doordat zij maximaal 30 gasten tegelijk binnen mogen ontvangen, is de kans groot dat je geen plekje hebt als je komt aanwaaien.

En nog een tip van de redactie als de horeca vol is: haal wat lekkere biertjes of wijntjes in huis, slinger je laptop open en ga lekker via een live verbinding borrelen met je vrienden. Hopelijk zijn we dan weer snel van de maatregelen af.

Heb jij een horecazaak en spring jij creatief om met de maatregelen binnen de geldende regels? Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com. We blijven dit artikel immers aanvullen.