Nieuws

kattencafé de spinnerij
Let op! Dit artikel is al 204 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Krijgt Tilburg een kattencafé? Crowdfunding is begonnen!

Op welke dag kun je het beste een crowdfundactie starten als je een kattencafé wilt openen? Juist! Op Dierendag. En dus is het vanaf nu mogelijk om bij te dragen aan Kattencafé De Spinnerij van de Tilburgse Yvette. 

In 2016 lukte het Joep Theeuwes niet om café ‘The Majestic Cat’ te openen, maar Yvette is vastberaden om het bedrag bij elkaar te krijgen om de Tilburgers alsnog te verblijden met een kattencafé. In totaal heeft Yvette €24.000,- nodig om het café te realiseren. Daarvan heeft ze op moment van schrijven een kleine €2.000,- opgehaald. Wil jij bijdragen? Check dan de crowdfundactie van Kattencafé de Spinnerij.

Toestemming van de gemeente

Yvette geeft aan van de gemeente al groen licht te hebben voor het café. Of het daadwerkelijk gaat lukken en waar het komt te zitten, hangt dus af van de crowdfundactie. Ze heeft de afgelopen periode overigens niet stilgezeten. Zo stond ze eerder op zondagsmarkt De Dwalerij in het Dwaalgebied om geld op te halen door het verkopen van verschillende katten prullaria.

Een kattencafé?

En mocht je nu onder een stoeptegel geleefd hebben en jezelf afvragen wat een kattencafé is? In deze hippe cafés wonen een aantal katten, speciaal voor de liefhebbers die thuis geen kat hebben of die geen moment zonder kunnen. Tijdens je kop koffie kun je dus lekker met de katten knuffelen en spelen. De hype begon ooit in Japan, maar is inmiddels ook in Nederland al goed ingeburgerd.

Het is de bedoeling dat De Spinnerij bewoond gaat worden door ongeveer acht katten uit het asiel of andere kattenopvang organisaties waardoor de katten een mooi nieuw leven krijgen. De katten worden met zorg uitgezocht en het welzijn van de katten staat altijd centraal.

Het menu

Op het menu van de Spinnerij komen uiteraard lekkere koffie’s en zorgvuldig samengestelde theeën die ook los verkocht gaan worden. Ontbijtjes, lunches, keuzes uit een high-tea of een health-tea en huisgemaakte lekkere zoetigheden van Zoete Zaken komen ook op het menu. Kattencafé De Spinnerij zal zoveel mogelijk gaan werken met seizoens- en kwaliteitsproducten van lokale ondernemers in Tilburg.

Reageer op dit bericht