Nieuws

lekkerste gehaktbal van tilburg
Let op! Dit artikel is al 827 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Lunchroom Carrousel heeft voor tweede jaar op rij de lekkerste gehaktbal van Tilburg

Een felbegeerde titel; de lekkerste gehaktbal van Tilburg. Op dinsdagavond 14 november streden vijftien Tilburgse horecazaken om deze titel in Café Bakker. Lunchroom Carrousel, gelegen aan de Oude Markt, wist deze befaamde titel voor het tweede jaar op rij te winnen. De tweede prijs ging naar Bruin Kafee en de derde prijs is voor RAW. 

“Dit jaar hebben wij met exact hetzelfde recept als vorig jaar meegedaan aan de wedstrijd. Deze bal is namelijk erg geliefd bij onze gasten. Ik had niet verwacht dat we de wedstrijd voor het tweede jaar op rij zouden winnen. Er deden weer verschillende topzaken uit Tilburg mee en de gehaktballen die ik tijdens de wedstrijd geproefd heb, waren ook erg smaakvol,” aldus Jan Willemse, eigenaar van de winnende horecazaak.

Sneeuwbaleffect

“Afgelopen jaar hebben wij het enorm druk gehad met onze gehaktballen. Onze koks konden het de eerste weken na de winst van de eerste titel niet bijhouden met ballen draaien. Vanuit alle hoeken is er vraag om onze gehaktbal te leveren aan horecagroothandels, tankstations, cafetaria’s, wegrestaurants et cetera. Ik ben dan ook druk bezig om onze gehaktbal op de markt te brengen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Wie weet gaat dit balletje alle kanten oprollen.”

De wedstrijd

Iedere horecaondernemer mocht meedoen aan de wedstrijd, van sterrenzaak tot cafetaria. De enige voorwaarde was dat mensen de winnende gehaktbal ook echt ergens kunnen eten en dat de bal op grootmoeders wijze bereid moest worden.

De gehaktballen werden door de jury blind geproefd en beoordeeld op uiterlijk, geur, structuur, verkoopbaarheid en natuurlijk op smaak. De gehaktballen zijn niet zomaar door een jury getest, de jury bestond namelijk uit zes echte kenners: Rene Kox (eigenaar Lieve Lente en Vuur & Vlam Oisterwijk), Waldrik Kremer (Sogno Catering en Team Manager Nederlands kookteam), Carla de Nijs (Food designer Sligro Foodgroup), Jordy Reijnhard (hoofd horeca Tilburg Trappers), Jan de Kort (Broodje Jantje) en voorzitter Hein de Kok.

Lunch bij Carrousel winnen

Wil jij de lekkerste gehaktbal van Tilburg proeven? Wij mogen van Lunchroom Carrousel een gehaktbalmenu weggeven. Deze kun je zowel tijdens de lunch als op donderdagavond tijdens koopavond bestellen. Wil je zo’n menu winnen? Doe eventjes mee aan de prijsvraag op onze website.

Reageer op dit bericht