Nieuws

stadsfotograaf tilburg

Naast een stadsdichter krijgt Tilburg ook een stadsfotograaf

Dat Tilburg een stadsdichter heeft, weet je waarschijnlijk wel. In 2018 komt daar een nieuwe erefunctie bij: stadsfotograaf van Tilburg. Citymarketing Tilburg schrijft een wedstrijd uit voor de beste fotograaf van de stad. Naast de titel ‘eerste stadsfotograaf van de stad’, wint de fotograaf een geldbedrag van €1000.

Het idee is ontstaan na Koningsdag in Tilburg, vertelt Ben Smit van Citymarketing Tilburg. “Dat heeft iets positiefs teweeg gebracht in Tilburg. De bescheiden Tilburger is niet gewend om op zijn of haar borst te kloppen, maar Koningsdag heeft iets losgemaakt.” Dat ziet hij onder meer terug op Instagram. “Tilburgers hebben dat kanaal gevonden om hun trots te etaleren. Dat willen we delen met de rest van de stad, ook aan inwoners die niet op Instagram zitten.”

En zo ontstond het idee voor een stadsfotograaf. De verkiezing die hieraan vooraf gaat is volgens Ben ook meteen een oproep om zoveel mogelijk mooie foto’s van Tilburg te delen op Instagram en dus te delen met de rest van de wereld.

Eerste stadsfotograaf van Tilburg

Als eerste stadsfotograaf van Tilburg krijg je de opdracht om elke maand een eigenzinnige, creatieve en sprekende foto van de stad te maken. Deze wordt geplaatst op merktilburg.nl en is daarmee eigendom van de stad. Oftewel: iedereen* mag de foto, met naamsvermelding waar mogelijk, gebruiken ter promotie van de stad. Ook worden de foto’s geëtaleerd op opvallende locaties in de Tilburgse binnenstad, waaronder in de Piushaven.

*de foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

Zo doe je mee

Om stadsfotograaf van Tilburg te worden moet je in Tilburg wonen en de mogelijkheid hebben om de foto’s ook in hoge resolutie in te sturen. Om mee te doen aan de wedstrijd plaats je foto’s op Instagram onder vermelding van #stadsfotograaftilburg #tilburg #ditistilburg. Zorg dat je Instagramprofiel op openbaar staat, anders zijn de foto’s niet te zien. Als deelnemer aan de wedstrijd krijg je de opdracht om drie foto’s te maken.

  1. Een foto van de winterkermis en winterbeleving in de Tilburgse binnenstad tussen 9 december en 21 december. Plaatsen op Instagram onder vermelding van #winterintilburg #stadsfotograaf #tilburg #ditistilburg
  2. Een foto van de winterbeleving in de Piushaven tussen 9 december en 21 december. Plaatsen op Instagram onder vermelding van #wintergloed #stadsfotograaf #tilburg #ditistilburg
  3. Een foto van de stad Tilburg, dit mag op elk moment gemaakt zijn/worden. Plaatsen op Instagram onder vermelding van #stadsfotograaf #tilburg #ditistilburg

Meedoen aan de wedstrijd kan tot en met donderdag 21 december. Op vrijdag 22 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De dertien mooiste foto’s worden tentoongesteld in de Piushaven. Als je meedoet aan de wedstrijd, stuur je foto’s in voor merktilburg.nl en dus door de hele stad gebruikt mogen worden.

Reageer op dit bericht