Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1141 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nicaraguaans kunstwerk in de maak in Tilburg West

In de maand oktober realiseert de Stedenband Tilburg-Matagalpa, in samenwerking met de gemeente Tilburg en basisschool Jeanne d’Arc, een muurschilderproject op de speelplaats van de school. Het werk wordt 25 m2 groot.

Nicaraguaanse schilder

De Nicaraguaanse schilder Manuel de Jesús Alániz Gámez is door het Landelijk Beraad Stedenbanden en Hivos uitgenodigd om in meerdere steden in Nederland projecten te realiseren. Hij maakt een ontwerp aan de hand van tekeningen van de kinderen van de school en voert het werk ook samen met de kinderen uit. Er wordt geschilderd op panelen die later op de muur worden bevestigd. Stedenband-vrijwilliger en kunstenaar Jan Duijvekam begeleidt de schilder. Andere vrijwilligers hebben gastlessen op de school verzorgd. De Stedenband vraagt met het project aandacht voor de campagnes ‘Alle kinderen naar school’ en Stop Kinderarbeid in Matagalpa.

Jeanne d’Arc heeft aangegeven het schoolplein te willen vergroenen en verfraaien en heeft daarom gekozen voor het thema natuur. Het kan dus zomaar zijn dat de kinderen zich straks in de Nicaraguaanse jungle wanen.

De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op maandagochtend 2 november om 8.45 uur en wordt gedaan door wethouder Mario Jacobs.

Reageer op dit bericht