Nieuws

klerenswap
Let op! Dit artikel is al 244 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw in Tilburg: doorlopende klerenswap in de Nieuwlandstraat

Kleding inleveren die je niet meer aandoet en daarna weer een kledingstuk uitzoeken om mee naar huis te nemen. De klerenswap van 013Circles mag met recht een succes genoemd worden! 013Circles blijft namelijk een aantal weken open. Vanaf 15 november kun je tot aan de feestdagen in de winkel terecht. 

Op donderdag 15 november vindt van 19.00 tot 21.30 uur de tweede editie van een klerenswap van Awearness Kollektif plaats in de circulaire textielwinkel 013Circles. Hiermee wordt een doorlopende klerenswap tot aan de kerst ingeluid. Op 16 oktober kon men hun overbodige kleding al ruilen tijdens de eerste editie. Deze keer wordt het grootser aangepakt. 013Circles gaat weer voor een aantal weken open, waarbij het swappen van kleding volop in de aandacht staat. Tijdens deze weken kan men van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur in de winkel terecht om overbodige kleding in te leveren en iets ‘nieuws’ uit te zoeken.

Zo werkt het

Hiervoor werkt Awearness Kollektif met een puntenkaart. Ieder kledingstuk is punten waard, en deze punten kunnen weer worden ingezet om andere kleding mee naar huis te nemen. Studenten van de ROC School voor Mode zijn aanwezig om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Overconsumptie tegengaan

Oprichtsters Laura Suijkerbuijk uit Bergen op Zoom en Monique Drent uit Rotterdam willen het ruilen en hergebruiken van kleding stimuleren en gemakkelijker maken. Volgens eigen zeggen is dit hard nodig om de enorme overconsumptie en verspilling van kleding tegen te gaan. Zij vinden het hoog tijd voor een klerenrevolutie. Ruilen moet de nieuwe norm worden en fast fashion moet in de ban. Suijkerbuijk en Drent organiseren kledingswaps, maar hebben ook grootse plannen om vaste swappunten in verschillende steden op te zetten in combinatie met een online platform. Zo ook in Tilburg. Hun missie sluit perfect aan bij 013Circles, dat mensen bewuster wil laten omgaan met de aanschaf en het (her)gebruik van textiel.

013Circles is te vinden aan de Nieuwlandstraat 21 en is tot aan de kerst geopend van woensdag t/m vrijdag.

Reageer op dit bericht