Nieuws

Roadburn
Let op! Dit artikel is al 339 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe namen toegevoegd aan line-up Roadburn 2018

Na eerdere aankondigingen voegt het Tilburgse Roadburn festival maar liefst 22 nieuwe namen toe aan het affiche. Earthless speelt als Artist in Residence drie shows en doet mee aan de San Diego Takeover met de bands Harsh Toke, Joy, Petyr en Sacri Monti. 

Ook is er een heuse Japanese Psych Experience met Damo Suzuki, Dhidalah, Kikagaku Moyo en Minami Deutsch. Ook Crowbar, Zola Jesus en The Ruins of Beverast zijn toegevoegd aan de line-up.

Artist in Residence

Het Californische instrumentale psych-trio Earthless is de Artist in Residence tijdens Roadburn 2018 en treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Gnod, Circles, The Heads en Justin K. Broadrick. De groep speelt drie sets:

  • donderdag 19 april: reguliere set met nieuw materiaal;
  • vrijdag 20 april: set samen met Damo Suzuki;
  • zaterdag 21 april: East Meets West Jam met Kikagaku Moyo en leden uit de San Diego scene.

Die San Diego scene komt naar Roadburn onder de noemer San Diego Takeover. Vier psychedelische bands uit de stad komen samen met Earthless naar Tilburg: Harsh Toke, Joy, Sacri Monti en Petyr.

De optredens vinden plaats in de Hall of Fame, waar ook een skate expo plaatsvindt. Daarnaast is er werk te zien van onder andere JT Rhoades, Lannies Rhoades en BB Bastidas en er wordt kleding verkocht van onder andere Vol.4 Clothing en Psockadelic.

Japanese Psych Experience

Of dat nog niet genoeg psychedelica is, vindt er in 013 ook nog een Japanese Psych Experience plaats met de bands Minami Deutsch, Kikagaku Moyo, Dhidalah en de legendarische muzikant Damo Suzuki. De laatste speelt twee sets, waarvan één met Earthless en de ander met Minami Deutsch.

Ook toegevoegd aan de line-up

Verder heeft curator Jakob Bannon van Converge twee nieuwe acts aan zijn programma toegevoegd. De zeer invloedrijke sludgemetalband Crowbar komt op vrijdag 20 april naar Roadburn 2018 met een speciale set: ze spelen het album Odd Fellows Rest integraal. Bannon voegt Zola Jesus toe aan zijn curatie op zaterdag 21 april. De Russisch-Amerikaanse muzikante Nika Roza Danilova maakte eerder dit jaar nog indruk met haar nieuwe album Okovi.

Maar dat is nog niet alles. De experimentele zangeres Jarboe komt met haar nieuwe project met Father Murphy naar het festival op zaterdag 21 april. The Ruins of Beverast speelt op vrijdag 20 april het nieuwe album Exuvia integraal. Blackmetalband Wiegedood (met leden van Amenra en Oathbreaker), Mutoid Man (met leden van Converge en Cave In), de genre-overstijgende band Wreck & Reference, blackmetalbands Yellow Eyes, Dawn Ray’d en Planning for Burial, de IJslandse postpunkband Kælan Mikla en landgenoten Une Misère progrockers Hällas, en de experimentele doomband Big Brave maken de line-up compleet. De vier- en driedagentickets zijn al in de verkoop. Informatie over losse dagtickets volgt later.

Reageer op dit bericht