Nog meer sportplezier voor kinderen in Noord

Tilburg – In het spiksplinternieuwe sportcomplex Drieburcht zijn dagelijks tientallen kinderen aan het sporten. Bij sportschool Ooms, in het zwembad of bij de sport-bso van Kinderstad. Alle sportinstellingen werken samen om het de bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kinderstad en Ooms hebben op 12 februari een overeenkomst getekend om de samenwerking te bekrachtigen.

“Kinderen komen na schooltijd bij ons sporten, de aanmeldingen lopen prima. We zijn nu een dikke maand open en het aantal kinderen is verdubbeld. Het is heerlijk voor kinderen om samen lekker te sporten na schooltijd. En door de samenwerking met Ooms zijn er nog meer mogelijkheden, de kinderen ‘waaieren uit’ in het gebouw om hun favoriete sport te gaan doen: streetdance, taekwondo, tennis, acrogym, of het spannende James Bond spel. Ook footby, voetballen met een rugbal, is zeer populair,” aldus Barbara Brekelmans, locatiedirecteur sport-bso.

Peter Ooms: “Onze ervaren sportinstructeurs zien de kinderen van Kinderstad graag komen. Het ontdekken van allerlei sporten is zo waardevol voor kinderen, het maakt ze sterker en gezonder. Ze betalen hier geen cent extra voor. Gewoon een mooi initiatief om samen te werken en te bedenken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij maken regelmatig gebruik van de prachtige bso-ruimtes om de kinderen van sportende ouders op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld in de ochtenduren als de bso niet in gebruik is.”

Scholen in Noord en Oud Noord
Barbara: “Wij halen de kinderen op van de scholen in Noord en Oud Noord en de ouders komen ze aan het eind van de middag hier ophalen. Zeker gemakkelijk als ouders eerst zelf nog een uurtje gaan sporten. We zijn open tot 19.00 uur! Het is een misverstand dat de sport-bso duurder is dan een gewone bso. Voor een middag opvang betalen ouders gemiddeld € 15 netto, maar voor de lagere inkomens kan dit al vanaf € 7 voor een hele middag. En we hebben een startersactie lopen: ouders krijgen de eerste 2 maanden opvang gratis bij afsluiting van een bso-contract bij Drieburcht en start van de opvang voor 1 mei 2014.”

Iedere dag anders
De kinderen starten iedere middag in de gezellige, open bso-ruimte, waar zij kunnen klimmen, activegaming, bouwen of lekker samen tutten in de meidenkamer.

Maarten, Mathijs en Lisa, de groepsleiding en beiden sportgediplomeerd, hebben een sport- en spelschema opgesteld, zodat alle kinderen kunnen zien wat er op het programma staat. De kinderen voelen zich zichtbaar thuis. Jaid Cornelia daagt zelfs Peter Ooms uit voor een potje op de T-Wall, waarmee je je reactievermogen kunt testen. En de winnaar is…?

Een keertje gratis komen kijken en meedoen? Maak een afspraak!
Mail naar b.brekelmans@kinderopvanggroep.nl of bel: 06 10 27 96 34.