Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3028 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Noors talent weer topfit en klaar voor de loket.nl Warandeloop

De 22-jarige Noorse atlete Karoline Bjerkeli Grøvdal is na een periode van slepend blessureleed weer topfit, in topvorm én klaar om de Nederlandse Adrienne Herzog het vuur aan de schenen te leggen. Dat zal zij doen tijdens de loket.nl Warandeloop, welke op 24 en 25 november in Tilburg plaatsvindt.

Sinds het begin van deze zomer rijgt de talentvolle Scandinavische de overwinningen aaneen en heeft ze onder meer met een persoonlijk record de nationale titel op de 5.000 meter in de wacht gesleept. Bovendien maakte de voormalig Europees Kampioene Cross bij de junioren haar debuut op de halve marathon in Oslo, waar ze prompt als eerste over de streep kwam. Later liep ze, ook in Oslo, de derde beste jaartijd op de 10.000 meter (31.46).

Grøvdal is nu voornemens hoge ogen te gooien tijdens de EK Cross in Budapest, waar zij drie jaar geleden de beloftevolle ‘European Athletics Rising Star’ award ontving. Met een leeftijd van 22 jaar behoort ze officieel nog tot de ‘U23’, maar verwacht wordt dat zij zich tussen de ‘grote’ dames zal mengen in de strijd om het podium.

Om in topvorm naar Budapest af te reizen, is Grøvdal op zondag 25 november te bewonderen tijdens de loket.nl Warandeloop Tilburg. Dat betekent dat de Nederlandse titelverdedigster Adrienne Herzog er een meer dan geduchte concurrente bij heeft. In 2011 was het juist Herzog die na een periode van afwezigheid terugkeerde en direct de loket.nl Warandeloop en daarmee ook de NK Cross op haar naam schreef. De vraag is nu of zij Grøvdal van een vergelijkbaar scenario af kan houden. Aan Herzog haar voorbereidingen en voornemens zal het in elk geval niet liggen. Ook dit jaar wil zij weer haar sublieme vorm tonen in het laatste weekend van november, een nieuwe nationale titel aan haar palmares toevoegen en van zich laten spreken tijdens de Europese Kampioenschappen.

Duidelijk is dat het Crossgala bij de vrouwen zich op mag maken voor een spannende (misschien wel twee-)strijd, terwijl ook het deelnemersveld bij de mannen opnieuw erg sterk zal zijn met Nederlanders die de strijd aanspannen tegen Europese toppers. In totaal nemen er zo’n 200 Europese atleten deel aan de loket.nl Warandeloop Tilburg, dat tegelijkertijd ook het officiële NK Cross is.

Reageer op dit bericht