Nu en straks: binnenkijken bij een bewoner van WonenBreburg

De flats aan de Kapelmeesterlaan in Tilburg-Noord worden onder handen genomen. Groot onderhoud staat gepland en start in augustus van dit jaar. Ruud van den Hout woont in één van de vier flatgebouwen en is lid van de klankbordgroep. In die klankbordgroep denkt hij mee over het groot onderhoud en adviseert hij met de andere leden wat hun wensen zijn over de uit te voeren werkzaamheden. We spreken hem in zijn appartement waar straks dubbele beglazing in zit, een nieuwe badkamer en zelfs een nieuwe keuken.

“Na de bouwvak beginnen ze. Daar verheug ik me wel op ja. We bezochten onlangs de modelwoning en het komt er keurig netjes uit te zien. Zo mag het hier zeker ook worden.” Ruud kwam in de flat wonen na zijn scheiding negen jaar geleden en woont er heerlijk. “Ik woonde al in Tilburg-Noord en kwam in aanmerking voor dit appartement. Het is een fijne woning en ik heb goed contact met de buren en de huismeesters van WonenBreburg.”

WB--groot-onderhoud-Ruud-(2)

Klankbordgroep

“Vanuit interesse voor het groot onderhoud heb ik me aangemeld voor de klankbordgroep. Daar zitten we met zeven leden in. Ik ben timmerman en was wel nieuwsgierig naar de plannen, die er allemaal keurig netjes uitzien als je het mij vraagt. Zowel de buitenzijde van de flat wordt aangepakt als de binnenkant. Zo worden alle vier de flats geschilderd van lichtgroen naar donkergroen en krijgen we nieuwe balustrades aan de balkons. Ook de galerij wordt met de kwast onder handen genomen. In de woningen zijn een nieuwe badkamer, toilet en beglazing verplicht en ik kies ervoor ook mijn keuken te verbouwen.”

Weet wat te verwachten

De appartementen worden in een soort treintje aangepakt, voor een snel en efficiënt onderhoud. Bewoners hebben dan maar twee weken klusjesmannen over de vloer, voordat deze het volgende appartement onder handen nemen. Ruud ziet hier niet tegenop. “Ik weet hoe het is in de bouw. Daar werk ik de hele dag. Ik wil wel proberen deze twee weken thuis te zijn. Zo kan ik de hond en de kat in de gaten houden. Voordat mijn appartement aan de beurt is zal ik mijn keuken netjes leeghalen en alle meubels en spullen een meter van de muur zetten. Zo kunnen de vakmannen meteen aan de slag. Maar goed, hierover volgt nog een informatieavond, voor mensen die hier niet mee bekend zijn.”

En straks?

Over een jaar spreken we weer met Ruud. Dan heeft hij draai-kiep-ramen in zijn hele woning en zijn alle leidingen mooi weggewerkt. Om nog maar te zwijgen over de nieuwe badkamer, wc en keuken. Kijk voor meer informatie op www.wonenbreburg.nl/kapelmeesterlaan.