Opleiding Milieu & Ruimte (BBL) start bij Helicon MBO Tilburg

Info-avonden

Bedrijven, gemeenten en adviesbureaus zijn dringend op zoek naar goede specialisten op gebied van milieu en duurzaamheid. Thema’s als milieuschade, geluidsnormen, duurzame technieken en ruimtelijke ordening zijn in deze tijd steeds belangrijker! Daarom biedt Helicon MBO Tilburg, in samenwerking met de Academie voor Openbaar Bestuur, de BBL opleiding Milieu & Ruimte (niveau 4) aan. Wil jij jezelf professionaliseren en opgeleid worden tot milieu-inspecteur? Kies dan voor deze uitdagende studie. Meer weten? Bezoek de infoavond op dinsdag 21 april van 19.00 tot 21.00 uur bij Helicon MBO Tilburg (Loudonstraat 2).

Opleidingsprogramma Milieu & Ruimte (BBL)

De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit vakgerichte lessen, projecten en algemene vakken. Je volgt één dag per week klassikaal les bij Helicon MBO Tilburg, Green Business School. De lessen worden deels verzorgd door de Academie voor Openbaar Bestuur en deels door expertdocenten van MBO Tilburg. Thema’s die aan bod komen zijn omgevingsrecht en juridische basiskennis, toezicht- en handhavingsinstrumentarium, integrale handhaving, effectief communiceren en rapporteren, wet- en regelgeving milieu en ruimte, ruimtelijke ordening. Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en ontwikkel je competenties zoals presenteren, plannen en organiseren.

Werkveld (BBL)

Tijdens de opleiding dien je over een arbeids- of stagecontract te beschikken, van minimaal 20 uur, bij een bedrijf binnen de branche. Dit kan een gemeente, woningcorporatie, omgevingsdienst, waterschap of adviesbureau zijn. Het leerbedrijf wordt in overleg met de Academie voor Openbaar Bestuur vastgesteld en moet voldoen aan de regels die Aequor stelt. Na de opleiding ben je klaar voor een uitdagende baan als milieu-inspecteur. Je bent in staat om integraal toezicht te houden en te handhaven op de naleving van relevante milieuwet- en regelgeving. Ook kun je toezicht houden op diverse onderdelen van omgevingsrecht (onder andere ruimtelijke ordening, bouw en brandveiligheid) en een bijdrage leveren aan drank- en horeca controles.

Aanmelden

Van toekomstige deelnemers aan deze opleiding wordt verwacht dat zij reeds over een diploma MBO niveau 3/4 beschikken. Of na het tweede leerjaar van een aanverwante niveau 4 opleiding (BOL) overstappen naar de BBL opleiding Milieu & Ruimte. Middels een intake wordt bepaald of de deelnemer in staat geacht mag worden het diploma te behalen. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Leonie Heijkants of de infoavond op 21 april 2015 van 19.00 uur tot 21.00 uur bezoeken.