Quiet Community genomineerd voor Dutch Interactive Awards 2016

actieweek Quiet

Empowerment wordt beloond; het kersverse Tilburgse geef-en-deel-platform Quiet Community is genomineerd voor de Dutch Interactive Awards (DIA) in de categorie Community’s. Dit is de prijs voor Nederlands beste interactieve werk op het wereldwijde web.

De vakjury heeft haar oog laten vallen op de succesvolle samenwerking van de Quiet Community met internetbureau Freshheads, ook uit Tilburg. Uit zeshonderd inzendingen in verschillende categorieën
is de ‘marktplaats zonder geld’ gekozen, naast vijf andere community’s.

De Quiet- Freshheads-combinatie staat dus bovenaan in de lijst van de landelijke top op gebied van het bouwen van digitale gemeenschappen.

Marktplaats zonder geld

De Quiet Community is een marktplaats zonder geld. Quiet Members hebben hier toegang tot producten en diensten die door particulieren en bedrijven gratis aangeboden worden. Members loggen in op de site en kunnen, afhankelijk van het profiel dat ze opgeven, hun persoonlijke aanbiedingen bekijken. Members bieden zelf ook, waar mogelijk, diensten en talenten aan. Zo werkt iedereen mee aan armoedeverzachting. De Quiet Community streeft naar onderlinge ondersteuning, elkaar vertrouwen en voluit kansen en steun geven.

Steun in de rug

Dat Quiet Community genomineerd is een fijne steun in de rug voor de medewerkers en vrijwilligers die aan de Quiet Community verbonden zijn. Steeds meer bedrijven voelen zich aangesproken om hun producten en diensten gratis aan te bieden. Hierdoor kunnen meer mensen geholpen worden. De Quiet Community is in januari 2016 als pilot gestart in Tilburg.

In drie maanden tijd meldden zich maar liefst 153 bedrijven om mee te doen. Ook internetbedrijf Freshheads, marktleider in het bouwen van marktplaatsen, is fan van de Quiet en bouwt deze unieke marktplaats zo dat er maximaal gebruikersgemak is en dat de community later makkelijk elders toegepast kan worden.

Vanuit andere steden is er al volop belangstelling voor de Quiet Community. Na de pilot wordt gekeken welke steden de volgende Quiet Community’s zullen gaan opstarten.

Idee van Quote-miljonairs

Twee Quote-miljonairs hebben eind 2013 gehoor gegeven aan de oproep van de armoedeglossy Quiet 500 en hebben een plan ontwikkeld om armoede te verlichten: de Quiet Community. Solidariteit en empowerment staan daarbij centraal.

Op donderdagavond 26 mei aanstaande wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam bekend gemaakt wie de DIA’s gewonnen hebben.