Nieuws

doe-boek
Let op! Dit artikel is al 147 dagen oud en wellicht niet meer relevant

R-Newt Kids verblijdt kinderen tijdens meivakantie met inspirerend doe-boek

In de meivakantie vallen de (t)huiswerkpakketten van school weg en de spelinspiratie raakt bij veel kinderen op. Om kinderen in deze periode vermaak en inspiratie te bieden, heeft R-Newt Kids – onderdeel van ContourdeTwern – een doe-boek ontwikkeld. Het boek richt zich op talentontwikkeling met vooral leuke, uitdagende thematische activiteiten ter ontspanning in deze stressvolle periode. Deze week zijn de doe-boeken huis-aan-huis uitgedeeld in Tilburg.

Van puzzels tot recepten

Het doe-boek bevat opdrachten voor iedere (school)dag en vult zo’n 2,5 uur per dag. In het boek vinden kinderen challenges, knutselwerkjes, puzzels, recepten, maar bijvoorbeeld ook ideeën voor een slaapkamer-make-over. De organisatie deelt boeken uit aan kinderen die in beeld zijn bij de organisatie doordat zij normaal gesproken meedoen aan activiteiten van R-Newt Kids.

Blije en enthousiaste kids

De reacties op de kidswerkers– die onaangekondigd aan de deur stonden met een doe-boek – waren hartverwarmend. Leila Attaf: “Kinderen renden naar de deur en namen het boek enthousiast in ontvangst. Je kon aan de gezichtjes zien dat ze erg blij waren met het boek. Daarnaast gaven ook ouders aan het waardevol te vinden dat kinderen in de meivakantie met het boek aan de slag kunnen. Tijdens het overhandigen is er – op gepaste afstand – tijd voor een praatje met ouders, een waardevol contactmoment.

Tijdens de uitdeelronde op maandag 20 april sloot ook Cindy van Hamond-Bontes van Rabobank Tilburg aan. Rabobank sponsorde het doe-boek en leverde zo een belangrijke bijdrage aan het R-Newt Kids-doe-boek. Van Hamond-Bontes: “Heel mooi om te ervaren hoe waardevol het langsbrengen van het doe-boek wordt gevonden. Een stukje aandacht dat iedereen verdient!”

Doe-boek woensdag 29 april op te halen

Er zijn nog een aantal doe-boekjes over. Wil je voor je kinderen nog een doe-boekje willen ophalen dan kan dat op woensdag 29 april bij Pater van de Elsenplein 54.

Reageer op dit bericht