Nieuws

roze maandag museum
Let op! Dit artikel is al 352 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Roze Maandag krijgt een eigen museum in de LocHal

Roze Maandag opent de hele maand juli een pop-up museum in de LocHal. Op de eerste verdieping van het prijswinnende pand in de Spoorzone is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Hier kun je terugblikken op het roze erfgoed van de Tilburgse feestdag.

Foto: Jules van Iperen

In samenwerking met reclamebureau Scheepens wordt elk jaar gewerkt aan een campagne voor de boodschap van Roze Maandag. In het pop-up museum blik je terug op een aantal grote en succesvolle campagnes. Je kunt op de foto in de levensgrote barbiedoos uit de campagne Gay For A Day, leest alles over de hoax over een omheinde Gay Village in Tilburg en kunt bladeren door het Gayformatorisch Dagblad van vorig jaar.

Op weg naar Roze Maandag

Het pop-up museum opent op maandag 1 juli en kun je bezoeken tot en met zondag 28 juli, de laatste dag van de Tilburgse Kermis. Dit kan tijdens de openingstijden van de LocHal.

Onder de naam ‘Op weg naar Roze Maandag‘ organiseert de stichting meerdere evenementen. Zo kun je 3 juli naar de Roze Maandag Zomer Meet-up in de Kennismakerij. Op deze avond opent het museum en is er een LHBTQ+ Quiz. Op 17 juli organiseert Cinecitta een Gay Film Special. Hier kun je op één avond de films Retablo en Rocketman zien.

Reageer op dit bericht