Nieuws

SkinDNA
Let op! Dit artikel is al 204 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Skintology komt als eerste Skin Centre in Nederland met SkinDNA test

Eind maart 2019 heeft Skintology, als eerste Skin Centre in Nederland, de SkinDNA ™ test geïntroduceerd. Met deze unieke genetische test wordt een persoonlijke huidanalyse gemaakt op basis van jouw DNA profiel. Deze analyse wordt omgezet in concrete verzorgings- en behandelingstips, om tot de meest ultieme behandeling te komen op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Op deze manier kunnen Skin Centre als Skintology gerichter aan de slag om tot de meest optimale resultaten te komen. Zo hoef je geen tijd en geld meer te verspillen aan behandelingen en producten die niet geschikt zijn voor jouw huid. Ze hebben deze test eerst voor gedaan en waren erg verrast met de informatie die zij verkregen.

Hoe werkt het?

Tijdens een intake consult gaat Skintology samen met jou, jouw huidproblematiek en gewenste verbetering bespreken. Vervolgens nemen ze je DNA-sample met de DNA Collector. Dit gebeurt aan de binnenkant van je wang. Deze sample wordt opgestuurd naar het laboratorium van SkinDNA ™ in Australië. Dit gebeurt onder strenge normen en toezicht. Jouw persoonsgegevens zijn enkel bij SkinDNA ™ bekent en je resultaten worden naar je opgestuurd op basis van een persoonlijke code in verband met privacy. Je ontvangt de resultaten binnen +/- drie weken terug. Alle DNA monsters worden vernietigd.

Je gegevens kunnen (mits jij hier toestemming voor geeft) wel toegevoegd worden aan de databank bank van SkinDNA™. Deze informatie kan gebruikt worden om de onderzoekspopulatie (momenteel ongeveer 400.000) te versterken. Je kunt tijdens de intake ook aangeven dit niet te willen, in dat geval worden de resultaten, nadat deze naar je zijn opgestuurd, vernietigd.

Jouw persoonlijke resultaten staan toegelicht in een rapport. Dit is opgesteld op basis van de analyse van 16 genetische merkers (zogeheten SNP’s) die zijn verdeeld over vijf categorieën van huidveroudering:

  • Stevigheid & Elasticiteit
  • Rimpelvorming
  • Zonneschade & Pigmentatie
  • Vrije radicalen schade
  • Huidgevoeligheid

In iedere categorie wordt je huid in kaart gebracht op basis van een zogenaamd ‘algemeen risico percentage’. Skintology gaat samen met jou, op basis van je uitslagen kijken welke ingrediënten en behandeling(en) het meest geschikt zijn voor jouw huidtype en het bijbehorende verouderingsproces.

Ervaringen

Uiteraard heeft Kasia van Skintology de SkinDNA test uitgeprobeerd. Ben je benieuwd wat er uit de test kwam? Wat Kasia heeft aangepast aan haar huidverzorging? En wat de effecten daarvan zijn geweest? Lees dan hier het blog!

Reageer op dit bericht