Nieuws

tuin van oranje
Let op! Dit artikel is al 649 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Tuin van Oranje: ”geile bedoeling en billen-schud-walhalla”

Feestconcept Soepel tovert tijdens Koningsnacht en Koningsdag weer twee feestjes uit de hoge hoed. Op Koningsnacht wordt Studio Tilburg omgetoverd tot billen-schud-walhalla en op Koningsdag organiseert Soepel een gratis festival in de Smederijtuin: ‘De Tuin van Oranje’.

Dat verschillende ondernemers in de Spoorzone een vijfdaags festival organiseren rondom Koningsdag was al bekend. Vandaag liet Dirk de Leeuw van Soepel weten dat zij voor de invulling van het festival op Koningsdag zorgen. Eerder organiseerden ze een groot feest in de Koepelhal, gooiden ze Club Smederij vol met strandzand en gaven een strandfeestje, hebben ze een stage op Festival Mundial gehost en organiseerden ze meerdere buitenfestivals op de Korte Heuvel.

De Tuin van Oranje

De binnentuin tussen RAW, Club Smederij en Theater de Boemel wordt tijdens Koningsdag omgebouwd tot festivallocatie. Dirk gaat voor De Tuin van Oranje samenwerken met toonaangevende evenementenorganisatoren waar hij de namen nog niet van wil noemen. ”Wat ik wel weet is dat De Tuin van Oranje een hele geile bedoeling gaat worden en dat de evenementenorganisatoren met wie we samen gaan werken altijd hun feesten uitverkopen. De Smederijtuin moet echt de place-to-be tijdens Koningsdag worden.” Qua doelgroep richt Tuin van Oranje zich voornamelijk op de leeftijd 20-40 jaar. ”Geen hoempapa-muziek maar lekker dansbare en vrouwvriendelijke muziek”, gaat Dirk verder. De line-up wordt de komende weken bekendgemaakt.

De Tuin van Oranje is gratis te bezoeken tussen 14:00 – 01:00 uur en biedt plaats aan zo’n 2000 tot 2500 bezoekers. ”Vanwege veiligheid zijn we achter de schermen al druk bezig hoe we dit kunnen borgen. Daarvoor kunnen feestvierders het beste het Facebook-evenement in de gaten houden.”

Guilty Pleasures

Na het succesvolle feestje van Soepel op Tweede Kerstdag, heeft de organisatie besloten dit concept ook tijdens Koningsnacht te programmeren in Studio Tilburg. ”Dat wordt weer lekker billen schudden op de lekkerste Guilty Pleasures.” Entree voor dit feestje is €2,50. Dit kun je aan de deur betalen en je krijgt er entree en een shot Jagermeister voor terug. Dit feestje duurt van 21:00 – 03:00 uur.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit bericht