Nieuws

Het Zuidelijk Toneel
Let op! Dit artikel is al 563 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Sophie Lambo nieuwe zakelijk directeur Het Zuidelijk Toneel

Sophie Lambo is vanaf 14 augustus de nieuwe zakelijk directeur bij Het Zuidelijk Toneel (HZT). Met haar verwelkomen ze een zeer ervaren cultureel bestuurder, met onder andere veel ervaring in de danswereld. Sophie Lambo is op dit moment nog als zakelijk leider betrokken bij het Internationaal Danstheater, stichting Jens van Daele en Theater Na de Dam.

Sophie Lambo

Lambo volgt Eric Japenga op, die de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk was voor de zakelijke leiding bij HZT. Lambo studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkte in het verleden onder andere als zakelijk leider voor WArd/waRD – Ann Van den Broek, Dansgroep Amsterdam/Dansgroep Krisztina de Châtel, Conny Janssen Danst en recent Zonnehuis Muziektheater/OpusOne. Van 1994 tot 2002 was ze hoofd programmering bij het Amsterdamse theater de Meervaart.

“Ik kijk er enorm naar uit om samen met Piet en alle medewerkers, publiek en partners van HZT de komende tijd te werken aan een herkenbaar HZT dat zich artistiek onderscheidt binnen de Nederlandse en internationale podiumkunsten. Vanuit mijn enthousiasme en bevlogenheid voor ons vak en voor het theaterhuis ga ik daar vol voor.”

Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel maakt theater. En meer. Artistiek leider Piet Menu runt samen met een groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen een veelkleurig theaterhuis. Als initiator, curator en adviseur verzamelt hij de beste makers samen onder één dak. Het werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van het werk. Het centrale thema: de blik van De Ander. Ze bieden het publiek vergezichten die hen via een omweg wat over zichzelf vertellen. Sinds 2010 is HZT gevestigd in Tilburg. Ze richten zich op Nederland met een bijzondere aandacht voor de eigen regio Noord-Brabant.

Reageer op dit bericht