Nieuws

bockbieren
Let op! Dit artikel is al 285 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tijd voor bockbieren: 7 bockbierevenementen in Tilburg komende tijd

De herfst een vreselijk seizoen? Nee joh! De bladeren kleuren prachtig, de open haard kan weer aan en het allerfijnste: bockbieren keren terug op de tap. Ben jij ook zo gek op deze biersoort? Lees dan snel verder. We hebben namelijk een aantal gave bockbierevenementen voor je op een rijtje gezet. 

Bockbierevenementen in Tilburg:

Hele maand oktober: Bocktober bij ’t Taphuys

De hele maand oktober nemen bockbieren de tapwand van ’t Taphuys over. Verschillende bockbieren stromen door de tapwand en kun jij met je tapkaart zelf tappen.

Zondag 7 oktober: Opbokken op de Korte Heuvel

Van 14:00 – 20:00 uur kun je genieten van 30 verschillende bockbieren op de Korte Heuvel. De verschillende zaken in het gezellige horecastraatje rijden buitenbarren naar buiten, zorgen voor muzikale omlijsting en een heerlijk herfstachtig sfeertje. Toegang van bockbierfestival Opbokken is uiteraard helemaal gratis.

Zondag 7 oktober: Bockbierfeest bij de Zeven Geitjes

Een optreden van Lamarotte, verschillende bockbieren en een fantastische locatie: zondag 7 oktober staat vanaf 14:00 uur het Bockbierfeest bij de Zeven Geitjes op het programma.

Zondag 14 oktober: bockbier zondag bij ’t Elfde Gebod

Ook dit jaar staat er een bockbier zondag op het programma bij ’t Elfde Gebod. Het café wordt omgetoverd tot knus herfstcafé en er stromen die dag meerdere bockbieren door de bierkranen. Natuurlijk zijn de huisgemaakte bockbierbitterballen ook aanwezig.

Zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober: bockbier proeverij bij Café Hoegaarden

Voor €10,- per persoon kun je vijf proefglaasjes bockbier blind proeven bij Café Hoegaarden. Uit een lijst van tien bockbieren, krijg je er vijf uitgeserveerd. Raad jij ze allemaal goed, dan maak je kans op een workshop bierbrouwen ter waarde van €250,-.

Zondag 28 oktober: Piushaven Bocktour

Op zondag 28 oktober kun je bij 11 zaken aan de Piushaven voor €3,75 genieten van een bockbiertje met bijpassend hapje. Extra leuk; je kunt met de watertaxi van zaak naar zaak. Bij alle horecazaken serveren ze uiteraard een ander bockbiertje.

Vrijdag 2 november – zondag 4 november: Bockbierfestival 2018 bij Stadscafé de Spaarbank

Het jaarlijkse bockbierfestival van Stadscafé de Spaarbank staat ingepland van vrijdag 2 november tot en met zondag 4 november. Je kunt genieten van verschillende bockbieren en een fijne ambiance midden in het Dwaalgebied.

Tilburgse bockbieren

Tilburg heeft natuurlijk ook verschillende brouwerijen die druk aan de slag zijn om hun eigen bockbieren te brouwen.

  • Goej klèts herfstbier van KraftBier
  • 013-bock van Stadsbrouwerij013 (verkrijgbaar tijdens de Piushaven Bocktour)

Missen wij overigens nog bockbierevenementen? Zet het eventjes in de reactie om je mede Tilburgse bockbierliefhebbers te attenderen.

Reageer op dit bericht