Dit weekend: Tilburg Culinair

Tijdens het laatste weekend van september wordt het Willemsplein in Tilburg omgetoverd tot culinair walhalla. Van donderdag 25 september tot en met zondag 28 september 2014 strijken vijftien restaurants uit de regio er neer om de lekkerste gerechten te maken. De culinaire kunsten gaan samen met heerlijke wijnen, verrassende optredens en een fijne sfeer. Maar ook met een eigen app, het Gouden Troske en een spectaculaire opening.

Donderdag 25 september opent Tilburg Culinair op feestelijke wijze met een optreden van Cesar Zuiderwijk, drummer van The Golden Earring. Deze avond is exclusief toegankelijk voor vrienden en sponsoren van Tilburg Culinair. Op vrijdag 26 september is het plein tot 19.30 uur gereserveerd voor de afnemers van de Bedrijvenavond en hun relaties. Daarna is het Willemsplein het hele weekend toegankelijk voor iedereen die houdt van lekker eten en een goede sfeer.

Op zaterdag wordt de Patrick Verbunt Prijs uitgereikt aan het restaurant dat tijdens Tilburg Culinair het beste gerecht op de kaart heeft staan. De deskundige jury wordt dit jaar aangevoerd door Jog Schipflinger. Meer dan dertig jaar zwaaide Schipflinger als patron-cuisinier de scepter in Kasteel Maurick.

Diezelfde dag zetten Tilburg Culinair en de Vrienden van Padua een unieke beleving op poten voor vijftig Tilburgse ouderen in samenwerking met de stichting EET met je hart. De Tilburgse ouderen worden zaterdag vanaf 15.00 uur getrakteerd op een geweldige High Tea. Op deze manier wil Tilburg Culinair een kleine bijdrage leveren aan de strijd tegen vereenzaming van bij ouderen.

De deelnemende restaurants

Tilburg Culinair staat al jaren garant voor een indrukwekkende lijst van deelnemende restaurants. Nieuw dit jaar zijn de restaurants Redemption uit Moergestel en Perron88 uit de Tilburgse spoorzone. De overige dertien deelnemers zijn Otori uit Oisterwijk, Ons Behaeghen uit Strijbeek, Riddershoeve uit Berkel-Enschot, De Eetkamer uit Goirle en de Tilburgse restaurants Kok Verhoeven, Meat (een cross-over van Auberge Du Bonheur en Broodje Jantje),  Cookaholics,  Le Bistro, De Postelse Hoeve, Square, Prins Heerlijk en Taste. Ook dit jaar zorgt Intermezzo voor Italiaans ijs en koffie.

Een eigen app

Dit jaar introduceert de organisatie van Tilburg Culinair een eigen app voor bezoekers van het evenement. Deze gloednieuwe Tilburg Culinair-app staat boordevol informatie over de deelnemende restaurants, het programma en de gerechten die worden geserveerd. De app zal het boekje gaan vervangen en is vanaf nu gratis te downloaden in iTunes en Google Play.

Het Troske

De toegang tot Tilburg Culinair is gratis. Het officiële betaalmiddel voor de culinaire creaties is het Tilburgs Troske. De Troskes zijn verkrijgbaar aan de kassa voor 2,50 euro per stuk. De prijzen van de gerechten variëren van één tot vier Troskes.

Een gouden randje

De 24ste editie van Tilburg Culinair heeft het thema “Koninklijk” gekregen. Dit staat voor royaal genieten in een vorstelijke omgeving. Sponsor CVT zorgt voor het gouden randje. Zij geven honderd Troskes weg aan de vinder van het Gouden Troske. Elke dag wordt er één Gouden CVT Troske verkocht aan de kassa.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Tilburg Culinair op www.tilburgculinair.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Volg Tilburg Culinair via facebook.com/TilburgCulinair en twitter.com/CulinairTilburg of #tilburgculinair.

Graag tot ziens in september op Tilburg Culinair 2014!