Nieuws

Tilburgse kermis 2018
Let op! Dit artikel is al 744 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Kermis 2018 was een zonovergoten en relaxte editie

De Tilburgse Kermis 2018-editie gaat de boeken in als de warmste ooit. Samen met bezoekers, exploitanten en horeca heeft de organisatie getracht het hoofd koel te houden. Het warme weer zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat zie je ook terug in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Kermiswethouder Erik de Ridder blikt tevreden terug op de afgelopen tien dagen: “Ook dit jaar hebben we weer stappen gezet om de kermis verder te vernieuwen. De Pink Chapel waar je ook op Roze Maandag kon trouwen was natuurlijk helemaal geweldig. Net als de slaapbubble ernaast. Ook de Jaozeetie expositie in NS16 was bijzonder geslaagd. En wat te denken van het rooftopconcert van Wulf? Of de begrafenis op de laatste zondag?” De Ridder keek dan ook uit naar een geweldige show van vuurwerk in combinatie met een lasershow.

Hoogtepunten Tilburgse Kermis 2018

Tilburgse kermis 2018

Diversiteit is de rode draad van deze editie van de Tilburgse Kermis 2018. Van de Desperados Roadshow die de Spoorzone omtoverde tot de grootste loungeplek van de stad, tot de kermisbraderie waar je heerlijk even kunt rondsnuffelen in relatieve rust. Natuurlijk waren ook de traditionele toppers er weer bij: de kermismis, Blauwe Zondag, Roze Maandag, de Kermisbingo, de badeendenrace en de kinderspeurtocht. Nieuw dit jaar was de junior kermiswethouder. Christiano van tien jaar oud heeft een middag lang de honneurs als kermiswethouder waargenomen.

Heel bijzonder

TIlburgse kermis 2018

De kermisprijzen zijn elk jaar weer een bijzonder onderdeel van de Tilburgse Kermis. De publieksprijs ging voor het derde opeenvolgende jaar naar de oliebollenkraam van Richard Voets. En natuurlijk kreeg nieuwkomer de Reactor de prijs voor Groot Vermaak. Erik de Ridder: “Tijdens het uitreiken van deze prijzen werd ik overvallen door een gevoel van trots. De publieksprijs voor een Tilburger. De prijs voor Groot Vermaak voor een Tilburger. En de Piet Maesprijs voor onze Jet, onze projectleider die de Tilburgse Kermis groot heeft gemaakt en zonder wie de Tilburgse Kermis niet de Tilburgse Kermis zou zijn.”

Blijven verbeteren

Tilburgse kermis 2018

“Met minder plezier kijk ik terug op de toegankelijkheid van het kermisterrein dit jaar. En het op het laatste moment niet kunnen doorgaan van LunaLunaLuna. Samen met het Tilburgse Overlegorgaan Gehandicapten (TOG) gaan we de toegankelijkheid volgend jaar nog verder verbeteren. De kermis is en blijft er voor iedereen. En de kermis blijft vernieuwen. Ook volgend jaar is er weer ruimte voor innovatie, voor cultuur en voor evenementen. Ik roep iedereen, die de kermis een warm hart toe draagt, op om samen met mij volgend jaar een nog betere editie neer te zetten. Hier ga ik als kermiswethouder de komende jaren vol voor.”

Feitjes en weetjes

Tilburgse kermis 2018

Ook zijn er nog een boel (leuke) feitjes en weetjes op een rijtje gezet over de kermis.

 • Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien dagen lang droog (en warm) geweest.
 • KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestaat dit jaar 10 jaar!
 • De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en twee kleine buitenbrandjes uitgerukt.
 • De Tilburgse Kermis 2018 was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.
 • Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: in totaal slechts 16. De meest opvallende betrof de diefstal van een tosti (niet dezelfde tosti als die is aangebrand overigens).
 • De kermis was op donderdag 26 juli de warmste plek in Europa.
 • Erik de Ridder was ook dit jaar weer zo vaak te gast in de studio KermisFM dat ze hem maar een DJ-klus voor volgend jaar hebben aangeboden.
 • Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW aan stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.
 • Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers.
 • Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel zien we een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers.
 • Erik de Ridder was (natuurlijk) tien dagen lang op het kermislint te vinden. En dat is goed voor de conditie. Hij liep ruim 150.000 stappen op de kermis, zo’n dikke 120 kilometer (dat is van Tilburg naar Amsterdam, maar wij hebben geen idee waarom je daar naartoe zou
  willen als in Tilburg de kermis is).
 • Via twitter zijn er ruim 21.000 berichten over de kermis gedeeld met een potentieel bereik van ruim 70 miljoen accounts.

Fotoboeken

Kijk je graag nog een keer terugblikken op tien dagen Tilburgse kermis? Dat kan met onze fotoboeken! Alle foto’s staan nu online en zijn hier te bekijken.

Reageer op dit bericht