Nieuws

Tilburgse Taol
Let op! Dit artikel is al 304 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Taolklas van start in de LocHal

Wegens enorme belangstelling start de Stichting Tilburgse Taol in april 2019 wederom met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen.

Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk. Tijdens de cursus gaan je aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de
nodige humor.

Spellen en schrijven

De doelstelling van de cursus is vooral het leren spellen en schrijven, volgens de spellingmethode ‘Sterenborg’. De acht cursusavonden zijn taallessen met de nadruk op de spelling. De cursus (met daarnaast oefeningen voor thuis) wordt afgesloten met een examen tijdens Et Grôot Dikteej van de
Tilburgse Taol.

Locatie en data

De acht bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond:

  • 8 april
  • 6 mei
  • 20 mei
  • 3 juni
  • 17 juni
  • 9 september
  • 23 september
  • 7 oktober

De docente is Nicole de Jong.  De lestijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten bedragen € 75,- p.p. en het examen bindt plaats tijdens ‘De Taolbèttel’ in november 2019. Eventuele aanschaf van het woordenboek ‘Goedgetòld’ is op eigen kosten. Een kopie-versie behoort tot het cursusmateriaal en wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Nicole de Jong

Nicole de Jong richtte acht jaar geleden het Tilburgs Taolbuuroo op, is bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol, schrijft columns in het Tilburgs, geeft taoladviezen en is sinds vijf jaar juryvoorzitter van Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

Meer informatie en aanmelden

Locatie: De LocHal (Spoorzone), Afd. Woordlab, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg. Deelnemen aan de taolklas? Ga dan naar de website van Stichting Tilburgse Taol of stuur een mail aan Theo van Iersel. Uiterste aanmelddatum is vrijdag 15 maart a.s.

Reageer op dit bericht