Een kettingreactie voor de verjaardag van de koning

Uitgelicht: Wereld 5 - Tilburg onderwijsstad tijdens route Koningsdag

De uitvinders van het Ontdekstation gaan speciaal voor de verjaardag van de koning een kettingreactie maken. Dit gebeurt bij wereld vijf langs de koningsdagroute. De verjaardagskaart voor de koning moet natuurlijk wel opvallen. Daarom bouwen de uitvinders een spectaculaire machine. Ze maken een kettingreactie om de verjaardagskaart aan de koning te geven.  

Kettingreactie

Het Ontdekstation in de Spoorzone pakt op Koningsdag samen met alle onderwijsinstellingen in de stad uit met een spectaculaire kettingreactie. Een educatief project waarin kinderen uit alle lagen van de Tilburgse samenleving uitgedaagd worden om zelf uitvindingen te bouwen. Tilburg is een onderwijsstad, en alle soorten onderwijs komen hier samen: Basisschool-leerlingen, PABO-studenten, VMBO-ers en universitair studenten bouwen samen een grote machine.

Studenten van Avans, ROC Metaal, ROC Mode, Fontys Pabo en de leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs zijn al weken bezig met het bouwen van de kettingreactie die zo’n vijfenhalve meter hoog wordt en eindigt het het aanbieden van een verjaardagskaart aan de koning. Het verloop van de kettingreactie zal extra spannend worden gemaakt door het geluid van tromgeroffel.

Wereld vijf – Tilburg onderwijsstad

De “machine” staat opgesteld in de spoorzone op het naastgelegen plein, als onderdeel van de wereld: Tilburg Onderwijsstad. Onderwijs Tilburg laat op deze dag zien hoe het Ontdekstation letterlijk alle onderwijspartijen in Tilburg samenbrengt.

Zelf bouwen

Heb je altijd al zelf een leuke kettingreactie willen bouwen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen of ben je gewoon niet creatief genoeg? Het Ontdekstation organiseert op 29, 30 april en op 4, 5 mei een leuke educatieve workshop voor kinderen van zes tot dertien jaar. Tijdens de workshop leer je om met je klas, vrienden of familieleden, hoe je zelf een kettingreactie bouwt. De kosten hiervoor: €6,50. Wil je hier graag bij zijn, schrijf jezelf in via de website.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: