Nieuws

de groene chef
Let op! Dit artikel is al 377 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vega(n) eetzaakje De Groene Chef opent in BANK15

BANK15, dé bedrijfsverzamelplek van de Tilburgse binnenstad, heeft er met De Groene Chef een nieuw eetzaakje in het horecagedeelte bij. Alexandra van Rijen is eigenaar van het concept dat uitsluitend vega(n) gerechten serveert en werkt met plantaardige producten. Ze volgen Toasty Bandits op. De Groene Chef opent woensdag 6 december voor het eerst aan de Spoorlaan. Vanaf 12:00 uur kun je terecht voor heerlijke gerechten.

Er wordt enkel gekookt met liefde voor mooie ingrediënten. De Groene Chef laat zich daarbij inspireren door culinaire invloeden uit alle windstreken. Alexandra heeft nogal wat ervaring met het maken van vega(n) gerechten en kookte eerder in landen als Zweden, Noorwegen, Schotland en Zuid-Engeland.

Tilburg is klaar voor vega(n)

Aanvankelijk begon Alexandra in 2016 met haar eigen cateringbedrijf. Nu vindt ze het tijd om zich daadwerkelijk in haar geboortestad Tilburg te vestigen. ”Toen ik hier vorig jaar terugkwam, geloofden weinig mensen dat de groene keuken hier een succes zou kunnen worden. Ik heb er altijd een onverwoestbaar vertrouwen in gehad dat ook Tilburg hier klaar voor zou zijn. Er is een enorme shift gaande wat betreft gezond(er) eten. Het bewustzijn van wat goed voor je is, ziet er nu heel anders uit dan tien jaar geleden. Ik heb heel veel gereisd en in heel veel landen gekookt, nu is het tijd voor Tilburg!”

Plantaardige lunch en diner

Bij De Groene Chef is het hele menu plantaardig en je kunt er voor zowel lunch als diner terecht. ”Als je nog niet bekend bent met de groene keuken, valt er heel veel te ontdekken en proeven. Bovenal moeten de gerechten écht lekker zijn en een lust voor het oog. We proberen daarbij zo duurzaam mogelijk te werken.” De Groene Chef is van dinsdag t/m zondag geopend voor lunch en diner. Binnenkort is het ook mogelijk om eten af te halen en te laten bezorgen.

Reageer op dit bericht