Nieuws

Stichting veteranen Hart van Brabant
Let op! Dit artikel is al 173 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stichting Veteranen Hart van Brabant aan de slag met ontmoetingscentrum

Op vrijdag 29 maart ontving het bestuur van Stichting Veteranen Hart van Brabant de sleutel van hun juist aangekochte pand aan de Matterhornstraat 1 te Tilburg. “Weer een stap dichter bij onze lang gekoesterde wens, het openen van een ontmoetingsruimte voor militaire veteranen”, aldus voorzitter Pim van der Velden.

De wens komt uit

Een lang gekoesterde wens van Stichting Veteranen Hart van Brabant, het openen van een veteranen ontmoetingscentrum in Tilburg, komt uit. Na het passeren van de akte bij de notaris ontving het bestuur van de stichting de sleutels van het pand aan de Matterhornstraat uit handen van de heer Albert van Wijk, voorzitter van Stichting Rolita (voormalig eigenaar van het pand).

Duurzaamheid

De aankoop van het pand is tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Tilburg. Een deel van het bedrag gaat naar de verbouwing van het pand toe.  “We gaan geen grootschalige verbouwingen doen, we richten ons met name op de duurzaamheid van het pand. Zo zullen we onder andere extra isolatie aan het dak en dubbele beglazing aan gaan brengen,” voegt Pim van der Velden toe. “En met behulp van de cheque ter waarde van €75.000 die we vorig jaar ontvangen hebben van de Lions Tilburg Reghte Heide, zullen we gaan werken aan de inrichting”.

Veteranen ontmoetingscentrum

Het veteranen ontmoetingscentrum biedt de mogelijkheid aan militaire veteranen om hun verhaal met elkaar te kunnen delen of om met elkaar in contact te komen. Er zal er ook samenwerking met andere stichtingen plaats gaan vinden. Zo zal bijvoorbeeld Stichting Onbekende Helden haar activiteiten gaan voortzetten vanuit de Matterhornstraat. Ook heeft de Bond van Wapenbroeders laten weten dat ze hun activiteiten te gaan organiseren in het ontmoetingscentrum.

“Graag heten we alle veteranen welkom. We zullen ons met name richten op de veteranen uit de regio Hart van Brabant. Dat zijn er ondertussen al 2.500,” zegt voorzitter Pim van der Velden. “We zijn erg blij met de steun van de gemeente Tilburg en van de Lions Tilburg Reghte Heide. We staan in de startblokken om er iets heel erg moois van te gaan maken, ook onze vrijwilligers zijn toe aan actie!”

Stichting Veteranen Hart van Brabant is nog op zoek naar vrijwilligers om een groot succes te maken van het ontmoetingscentrum.

Reageer op dit bericht