Wandelingen voor ouderen in Tilburg West

Kleuren- en Kruidenbuurt

Is wandelen een passie van jou? Wekelijks zijn er drie wandelingen voor ouderen in de wijk West. Wandel met een vrijwilliger, een groep of alleen. Op verschillende tijdstippen en vanuit verschillende locaties kun je wandelen in de natuur of in de wijk.

Wandelen vanuit thuis

Een wandeling in de wijk vanuit uw eigen huis met ondersteuning van een vrijwilliger. Deze wandeling is bedoeld voor ouderen, ook met dementie, die wel of niet gebruikmaken van een rolstoel, rollator of ander loophulpmiddel. Als een rolstoel nodig is kan hiervoor gezorgd worden. Het tempo word aangepast aan de ouderen. Er wordt gelopen op verharde paden.

Waar en wanneer?

Elke vrijdagmorgen van april tot oktober vanaf 11:00 uur tot 12:30 uur.
Vertrek vanuit de thuissituatie, eindpunt kan naar behoefte worden bepaald. Het is mogelijk om naar Het Kruispunt te lopen om daar vervolgens samen de lunch te nuttigen om 12:30 uur.

Deze wandeling kost twee euro. Aanmelden doe je bij Marlies Lutke Schipholt-Schuivens via telefoonnummer 06-13645395

Wandelen in de natuur            

Een gevarieerde wandeling van anderhalf uur die plaatsvindt in Het Wandelbos of De Oude Warande. Deze wandeling is voor mensen met dementie of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Uw partner of mantelzorger is ook van harte welkom! Er lopen begeleiders mee. Het tempo en de moeilijkheidsgraad worden aangepast aan de deelnemers. De deelnemers moeten wel kunnen lopen, het liefst op onverharde paden. Een rolstoel gaat mee als noodoplossing. Tijdens de wandeling kan de groep in verschillende niveaus worden ingedeeld. Het parcours wordt hierop aangepast.

Waar en wanneer?

Iedere dinsdagmorgen verzamelen tussen 9.30 en 10.00 uur bij Activiteitencentrum Siza aan de Karmijnstraat 5. Vertrek om 10.00 uur. De wandeling duurt tot 11.15 uur. Na afloop van de wandeling kan gezamenlijk koffie gedronken worden bij het vertrekpunt. Afsluiting om 12.00 uur. Iedere week wordt er een andere route gelopen. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de mogelijkheden van de deelnemers. Deze wandeling kost twee euro.

Deze wandeling kost twee euro. Aanmelden doe je bij Els Lips via telefoonnummer 013-4644121. Ook kun je een mailtje sturen naar e.lips@dewever.nl.

Wandelen in de buurt 

Deze wandeling is bedoeld voor ouderen, al dan niet met dementie, die wel of niet gebruikmaken van een rolstoel, rollator of ander loophulpmiddel. Het tempo wordt aangepast aan de lopers. Er wordt zoveel mogelijk gelopen op verharde paden.

Waar en wanneer?

Iedere donderdagochtend van april tot oktober (mits het weer het toelaat) van 10.00 tot 11.30 uur. Een wandeling in de omgeving van De Kievitshorst, tussen het kanaal, Reitse Hoevestraat, het spoor en Paletplein. Vertrekpunt Kievitshorst, Beneluxlaan 101 in Tilburg. Deze wandeling kost twee euro inclusief koffie of thee.

Aanmelden bij Petra Magnée via telefoonnummer 013-5312100 of stuur een mailtje naar p.magnee@dewever.nl.