Week tegen Eenzaamheid bij ContourdeTwern

kbo tilburg

Wist je dat meer dan één miljoen Nederlanders zich heel eenzaam voelen? En dat eenzaamheid voorkomt in alle leeftijdsgroepen en lagen van de samenleving? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 21 september tot en met 1 oktober, wordt landelijk aandacht gegeven aan dit belangrijke thema. Ook ContourdeTwern doet mee.

Week tegen Eenzaamheid bij ContourdeTwern

Bij een groot aantal activiteiten besteedt ContourdeTwern aandacht aan eenzaamheid. Zo krijgen vrijwilligers in Oud-Noord in een workshop meer informatie over dit thema. Ze leren van elkaar hoe ze eenzaamheid kunnen signaleren en aanpakken. Aanstaande zaterdag, 23 september, is het Burendag. Door heel de stad worden buurtactiviteiten georganiseerd, want een goeie buur is beter dan een verre vriend! Op woensdag 27 september kun je ook gezellig lunchen (voor €2,50) bij wijkcentrum De Ypelaer. Kom erbij en doe mee: meld je voor 26 september aan via 013 455 28 29.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Heel het jaar door vinden in de wijkcentra talloze activiteiten plaats waar je andere mensen ontmoet. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en interesses, dus ook jij vindt er iets wat bij je past. Loop dus gerust eens binnen bij het wijkcentrum in jouw buurt. Alvast een indruk krijgen van de activiteiten? Ga dan naar de website van ContourdeTwern en kijk bij jouw buurt.

Week tegen eenzaamheid