Filosofe Stine Jensen in Natuurmuseum Brabant

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (3 en 4 oktober) kun je je in Natuurmuseum Brabant bezighouden met “Grote Vragen” van het leven. Waarom liegen en spelen we? Doen dieren dat ook? Filosofe Stine Jensen geeft o.a. hierover op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur een workshop met filmpjes en opdrachten.  Stine ken je misschien van het tv-programma Dus ik ben jr, waarin ze al op zoek ging naar antwoorden over angsten, jongens/meisjes, de dood of je uiterlijk en innerlijk. De workshop zelf is gratis, je betaalt alleen de entree voor het museum. Kom je ook?

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Je kunt backstage bij bedrijven, universiteiten, musea en instellingen om live wetenschap en technologie te beleven. Overal in Nederland kun je wetenschappers “in het wild” tegenkomen. Ze duiken op bij musea en wetenschapscentra om antwoord te geven op allerlei vragen van hun vakgebied. Psychologie, paleontologie, filosofie of wiskunde, er zit vast iets voor je tussen. Het complete programma vind je op www.hetweekendvandewetenschap.nl. In Natuurmuseum Brabant hebben we filosofe Stine Jensen! 

Wat is dat, filosofie!?

Zowel Natuurmuseum Brabant als Stine houdt zich graag bezig met het zoeken naar antwoorden op allerlei ‘levensvragen’. Waarom reizen wij en dieren eigenlijk? Is (blijven) spelen belangrijk? Liegen mag toch eigenlijk niet, waarom doen wij het dan toch?! Liegen dieren ook wel eens?Natuurmuseum Brabant beschouwt de mens als onderdeel van de natuur. Is Stine het hiermee eens? En nog veel belangrijker: vind jij dat ook? Kortom, tijdens de lezing van Stine word je aan de hand van leuke filmpjes en verrassende opdrachten uitgedaagd om jouw mening te geven. Wie durft?! Ouders zijn ook van harte welkom.
De workshop begint om 14.00 uur en duurt circa een uur. Daarna is er nog volop tijd om het museum te bezoeken: word natuuronderzoeker in de OO – zone of ga op mammoetjacht in IJstijd!

Stine Jensen

De Nederlands-Deense Stine Jensen studeerde literatuurwetenschappen en filosofie in Groningen. Ze is o.a. bekend van haar boeken (‘Lieve Stine, weet jij het?’, ‘Waarom vrouwen van apen houden’) en van haar televisieprogramma’s waaronder “Dus ik ben”, waarin zij Grote Vragen bespreekt en onderzoekt. Er is inmiddels ook een ‘Dus ik ben jr” gemaakt.

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden in Natuurmuseum Brabant Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg (tegenover Tilburg CS en het busstation) op zaterdag 3 oktober. De toegang is bij het entreekaartje inbegrepen (€ 10,- voor volwassenen, 7,50 voor kinderen van 4-17 jaar). Aanvang 14.00 uur, duur ca. 1 uur. Het museum is in het weekend geopend van 11 tot 17 uur.