Nieuws

Willem II passage
Let op! Dit artikel is al 1510 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II-passage genomineerd voor een Dutch Design Award

De Willem II-passage is genomineerd voor een Dutch Design Award en heeft de kans om er met een publieksstem vandoor te gaan. Dat betekent dat iedere Tilburger invloed heeft op de kans dat de interactieve doorgang de prijs in de wacht sleept. Stemmen kan op de website van de Dutch Design Awards. 

Foto: Stijn Bollaert

Duurzame passage

De Willem II-passage verbindt de binnenstad met de Spoorzone en wordt door veel Tilburgers gebruikt. Volgens de selectiecommissie laat de architectuur een blijvende indruk achter en is de passage over dertig jaar nog net zo interessant als vlak na de oplevering. Deze duurzaamheid wordt door de commissie gewaardeerd.

De Willem II-passage is een belangrijke openbare verbinding onder de spoorlijn die dwars door een voormalige NS-werkplaatscomplex loopt. De route ligt in het verlengde van de Willem II-straat en vormt een uitnodigende poort naar de tot voor kort verborgen stad ten noorden van het spoor. De aanzuigende werking en het gebruik van de passage voor culturele evenementen werkt als katalysator voor de ontwikkeling van de Spoorzone. De Willem II-passage is dynamisch verlicht en sociaal veilig. Met Van Tetterode Glass Studio en Philips Lighting werd een robuuste glazen baksteengevel met toch een verfijnde uitstraling ontwikkeld. In de wand zijn zo’n dertigduizend leds geïntegreerd.

Reageer op dit bericht