Always on the move, slowly but steadily and without haste. A part of the way: together with Thorsten Baensch

Informatie
Datum:
26 mei 2022 13:00
-
13 juli 2022 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Stichting SEA, Tivolistraat 22

Thorsten Baensch presenteert de solo-tentoonstelling Always on the move, slowly but steadily and without haste. A part of the way: together with Thorsten Baensch bij SEA Foundation in Tilburg. De Duitse kunstenaar toont een serie van vier landschapsschilderijen, naast artist books gemaakt in samenwerking met kunstenaars, grafisch ontwerpers, en andere makers. Hij presenteert ook zijn boek VON-ORT-ZU-ORT. Met zijn praktijk sluit Baensch aan bij het thema No hurry, één van de 12 hoofdstukken uit de programmering over kunst en duurzaamheid van de Tilburgse kunstorganisatie. Always on the move […] is te zien van 26 mei tot 13 juli.

Always on the move, slowly but steadily and without haste

Thorsten Baensch heeft nooit haast. Zijn kunstpraktijk bestaat uit een proces van samenwerken, verzamelen, selecteren, schrijven, cureren, creëren, ontwerpen en (ver)binden. Een boek leeft naar gelang van de tijdsgeest en de lezer. Baensch werkt al vele jaren aan zijn collectie van unieke boeken. Deze one-of-a-kind werken maken deel uit van een voortdurende poging om het ontvouwen van de tijd te documenteren. Naast zijn kunstenaarsboeken, vormen zijn kleurrijke en contemplatieve landschapsschilderijen een uitnodiging om de eigen verbeelding to ontdekken. De tentoonstelling biedt een blik in het hoofd van Baensch als schilder, boekenmaker, reiziger en communicator.

Fold #04 on No hurry

SEA Foundation werkt sinds 2020 met een programmering die zich ontvouwt langs 12 hoofdstukken genaamd folds. Elke fold heeft op een eigen manier betrekking op de relatie tussen kunst en duurzaamheid, en biedt mogelijke perspectieven voor kunst en leven in de toekomst. No hurry, geen haast, is een natuurlijke uiting van de werkmethode van Thorsten Baensch. Als oprichter heeft hij zijn uitgeverij Bartleby & Co langzaam laten ontwikkelen, en zodoende bouwde hij ruimte in voor zijn drie professionele passies: boeken verkopen, boeken maken en kunst. Het maken van kunstenaarsboeken is daarbij een perfect voorbeeld voor alternatieve wijzen van publiceren, waar samenwerken met andere ‘experts’ voorop staat. Baensch’ edities zijn een hommage aan de menselijke behoefte te contempleren.

Over Thorsten Baensch

Thorsten Baensch groeide op in Hamburg, en na getraind te zijn als boekenverkoper heeft hij verscheidene jaren gewerkt voor bekende kunstboekenuitgeverijen in München en New York. In 1990 is hij naar Brussel verhuisd voor de liefde, en startte daar de opleiding schilderen aan de Académie royale des Beaux-Arts. Volgend op zijn afstuderen is hij begonnen met zijn artistieke activiteiten in het publiceren. Hij geeft ook les aan verschillende kunstacademies in België, Duitsland en Frankrijk. Website kunstenaar

Stichting SEA Foundation

SEA Foundation is een kunstenaarsinitiatief. In de loop der jaren is SEA Foundation synoniem geworden voor tentoonstellingen, residenties en publicaties. SEA Foundation’s internationale Artist-in-Residence en bezoekprogramma voor professionele kunstenaars, curatoren en schrijvers betreffen praktijkondersteuning en internationale uitwisselingen. De stichting biedt momenteel ook woon- en werkruimte aan Oekraïense kunstenaars en curatoren.
SEA Foundation werkt met thema’s die duurzaamheid aankaarten, en maakt dit zichtbaar door middel van hedendaagse kunst die de zorg voor onze planeet en de mensheid vanuit diverse invalshoeken interpreteert en belicht. Kunstenaars tonen met hun werk hoe ons gedrag, met betrekking tot aandacht voor detail, van invloed is op de ervaring van geluk, en hoe het streven naar gelukservaringen verstoringen van het klimaat in de hand werken.

Meer informatie

Tentoonstelling: Always on the move, slowly but steadily and without haste. A part of the way: together with Thorsten Baensch
Kunstenaar: Thorsten Baensch
Tentoonstellingsdata: 26 mei – 13 juli 2022
Openingstijden: Donderdag, vrijdag, zaterdag 13 – 17 uur of op afspraak.
Locatie: Stichting SEA Foundation, Tivolistraat 22, 5017 HP Tilburg, The Netherlands
Website: www.seafoundation.eu
Tel: +31(0)135444495