Laden Evenementen

Roadburn festival 2022 in de binnenstad

Informatie
Datum:
21 april 2022 17:00
-
24 april 2022 23:30
Prijs: €74,
Roadburn 2019

Nadat het festival jaren niet door kon gaan vanwege corona, is het nu eindelijk weer zover: Roadburn Festival 2022 staat dit weekend op het programma. Van 21 april tot en met 24 april genieten duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld van optredens op diverse plekken in de binnenstad. Alles wat je moet weten, lees je hier!

Wanneer Roadburn Festival op het programma staat, merk je dat in het straatbeeld. De terrassen in de binnenstad worden steevast overgenomen door Roadburn-bezoekers en je hoort wat vaker internationale talen tussen het Tilburgse dialect. Want: Tilburgers en Roadburn-festivalgangers gaan inmiddels hand in hand. Kijk dus niet gek op als je dit weekend festivalgangers uit landen als Amerika, Australië, Noorwegen of Zweden treft.

Nog een grappige anekdote over het festival. Toen Roadburn tijdens corona niet door kon gaan, reisde toch een enkeling af naar Tilburg. Deze festivalgangers waren er toen niet van op de hoogte dat het festival was afgelast vanwege de pandemie. Hopelijk zijn zij er ook dit jaar weer bij zodat ze kunnen genieten van een mooi weekend.

Over Roadburn 2022

Roadburn is uitgegroeid tot Europees grootste underground festival voor heavy muziek. Een weekend lang genieten zo’n 4500 bezoekers van toonaangevende bands en opkomende artiesten. De optredens tijdens Roadburn vinden plaats op diverse locaties in de stad. Namelijk:

  • Poppodium 013
  • De Koepelhal
  • Hall of Fame
  • Paradox

Benieuwd welke optredens er wanneer op het programma staan? Check snel de website. 

Festivalcamping in het Spoorpark

Ook in het Spoorpark ga je merken dat Roadburn op het programma staat. Daar faciliteert Stadscamping Tilburg namelijk de festivalcamping van Roadburn. Er staan tipi tenten, safaritenten, festivalhutten en ander soort tenten.

Stad speelt in op Roadburn Festival 2022

De Tilburgse horeca speelt tijdens Roadburn ook in op het festival. Zo opent LOC Brewery de deuren met diverse zelf gebrouwen biertjes op de tap. Bij Little Devil in de Stationstraat hebben ze vier dagen lang gratis optredens en toffe acts geprogrammeerd. Op de Korte Heuvel ga je ook merken dat Roadburn op het programma staat. Horecazaken als Kaffee ’t Buitenbeentje, Weemoed en Cul de Sac zijn altijd heel populair bij Roadburn-gangers. Ook bij Rosalie op de hoek met de Veemarktstraat pakken ze uit. Het terras is ingericht als mini festivalterreintje waar het voor Roadburn-gangers en mensen die willen genieten van een terrasje goed toeven is.

Bij een festival hoort natuurlijk een goede bodem. Verschillende horecazaken hebben dan ook speciale acties. Van burgers met een biertje voor een lagere prijs tot andere toffe acties. Lokaal Zeven aan het Pieter Vreedeplein heeft bijvoorbeeld een Roadburn-special. 

Meer informatie

Wil je meer weten over Roadburn Festival? Check dan vooral de website! Hier vind je alle informatie over het festival, de optredens en een Q&A.