logo
Laden Evenementen

Tentoonstelling: ‘De Kunst van het Kijken’ bij Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
05 mei 2023
-
26 juni 2023
Locatie:Metropolitan Museum

Van vrijdag 5 mei tot en met zondag 25 juni is er weer een prachtige tentoonstelling bij het Metropolitan Museum Tilburg. Benieuwd? Lees snel verder!

Wijnand van Lieshout, de nestor van de Tilburgse kunstwereld (83 jaar), is nog iedere nacht actief in zijn met relieken overladen appartement in Tilburg Noord. Hij kan het niet laten. Daar op dat flatje zes hoog ontstaat in het donker zijn magistrale werk. Raadselachtige en onnavolgbare werelden die verwijzen naar een ondermaanse ruimte, een onbekend universum dat zich bij iedere aanblik opnieuw ontsluit.

Deze eenmalige tentoonstelling in het ‘Metropolitan Museum’ aan de Stedekestraat in Tilburg toont tien wonderbaarlijke werken die de afgelopen maanden tot stand kwamen. Vers van de pers. Van Lieshout mag dan wel een spraakwaterval zijn waar geen speld tussen te krijgen is, maar als het op kijken aankomt is hij nauwelijks te evenaren. Zelden zal men iemand ontmoeten die zo geconcentreerd kan kijken en allerlei dingen ziet die voor ons tot een verborgen rijk behoren, de meest fantastische voorstellingen in een hoop alledaags stof.

Meer informatie

De raamtentoonstelling van Wijnand van Lieshout loopt van vrijdag 5 mei t/m zondag 25 juni 2023, ‘Metropolitan Museum’, Stedekestraat 15 te Tilburg. Dag en nacht, de toegang is vrij. De feestelijke opening is op vrijdagavond 5 mei om 20:00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Metropolitan Museum!