De Rooi Pannen

de-rooi-pannen-logo.jpg
Informatie
Adres:Dr. Ahausstraat 1
Opent donderdag om 08:00
Over De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is een kleinschalige scholengemeenschap dat praktijkgericht onderwijs aanbiedt. De acht mbo-scholen en twee vmbo-scholen zijn gevestigd in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ze bieden opleidingen aan in de sectoren handel & ondernemen, horeca, vormgeving en toerisme, leisure & marketing.

Alle scholen hebben een unieke kracht, maar de drie pijlers waar het onderwijs van De Rooi Pannen op is gebouwd komen overal terug. Dit zijn: kleinschalig, praktijkgericht en ondernemend. De Rooi Pannen staat bekend om haar ‘huiskamergevoel’ en daar zijn ze trots op. Ze zijn ervan overtuigd dat talenten het best tot hun recht komen als de leerling zich thuis voelt op school in een sfeer van geborgenheid. Ze kiezen daarom al jaren bewust voor kleinschaligheid. Een eigen gebouw met een eigen docententeam en ondersteunend personeel, waar iedereen elkaar kent.

Naast kleinschaligheid, brengt De Rooi Pannen ondernemen in de praktijk. En dat doen ze onder meer door de praktijk in huis te halen. In de eigen onderwijshotels, restaurants, keukens, bakkerijen, het unieke winkelcentrum, evenementenbureaus, het luchtvaartlokaal en de sign company volgen de leerlingen praktijklessen. Daarnaast doen ze praktijkervaring op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.

Tot slot zijn een juiste beroepshouding en goede sociale vaardigheden naast de nodige theoretische kennis onmisbaar voor een succesvolle carrière. Bij de branches waarin De Rooi Pannen opleidingen verzorgt, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Ze vinden het hun taak om leerlingen en studenten te stimuleren goed te presteren en verantwoordelijkheid te nemen. Ook laat De Rooi Pannen ze nadrukkelijk groeien als mens en als toekomstig beroepsbeoefenaar.

Praktijkfaciliteiten 

De Rooi Pannen is meer dan een school. Boodschappen doen in het winkelcentrum, overnachten in een van de hotels, seizoensproducten scoren in een van de winkels of lunchen of dineren in een van de restaurants. Leerlingen en studenten ontvangen de gasten graag in de praktijkfaciliteiten van De Rooi Pannen. Breng daarom eens een bezoek aan zo’n winkel, restaurant of hotel en ervaar het zelf!

Cursussen & trainingen

De Rooi Pannen organiseert ook regelmatig eendaagse en meerdaagse cursussen, workshops, opleidingen en trainingen op maat. Deze opleidingen en cursussen zijn geschikt voor iedereen die zijn kennis wil uitbreiden en wil proeven van het praktijkgerichte onderwijs. De cursus koken voor beginners, cursus patisserie, cursus basis online marketing en cursus Engels op reis zijn slechts een greep uit dit aanbod.

Presentatiefilm

Wil je meer te weten komen over De Rooi Pannen? Check dan snel deze presentatiefilm!

Openingstijden
 • Maandag :
  08:00 - 17:00
 • Dinsdag :
  08:00 - 17:00
 • Woensdag :
  08:00 - 17:00
 • Donderdag :
  08:00 - 17:00
 • Vrijdag :
  08:00 - 17:00
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten