De Rooi Pannen

de-rooi-pannen-logo.jpg
Informatie
Adres:5042EK, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over De Rooi Pannen

Scholengemeenschap De Rooi Pannen staat voor kwalitatief, hoogstaand onderwijs. Hun vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda bieden VMBO- en MBO-opleidingen aan in de sectoren handel, horeca, toerisme/recreatie, vormgeving en marketing/evenementen.

De pijlers van het onderwijs op De Rooi Pannen zijn:

 • Kleinschalige opzet

Ze bieden een veilige leeromgeving waarin de leerling zich prettig voelt. Respect en aandacht voor elkaar zijn daarbij de sleutelwoorden. De Rooi Pannen staat bekend om haar ‘huiskamergevoel’ en daar zijn ze trots op. Ze zijn ervan overtuigd dat talenten het best tot hun recht komen als de leerling zich thuis voelt op school in een sfeer van geborgenheid. Ze kiezen daarom al jaren bewust voor kleinschaligheid. Een eigen gebouw met een eigen docententeam en ondersteunend personeel, waar iedereen elkaar kent.

 • Praktijkgericht onderwijs

De Rooi Pannen brengt ondernemen in de praktijk. En dat doen ze onder meer door de praktijk in huis te halen. In de eigen onderwijshotels, restaurants, keukens, bakkerijen, het unieke winkelcentrum, evenementenbureaus, het luchtvaartlokaal en de sign company volgen de leerlingen praktijklessen. Daarnaast doen ze praktijkervaring op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.

 • Ondernemende leerlingen

Een juiste beroepshouding en goede sociale vaardigheden zijn naast de nodige theoretische kennis onmisbaar voor een succesvol ondernemer. Bij de branches waarin De Rooi Pannen opleidingen verzorgt, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Ze vinden het hun taak om leerlingen te stimuleren goed te presteren en verantwoordelijkheid te nemen. Ook laat De Rooi Pannen ze nadrukkelijk groeien als mens en als toekomstig beroepsbeoefenaar.

Praktijkfaciliteiten 

Maar De Rooi Pannen is meer dan een school. Boodschappen doen in het winkelcentrum, een overnachting in een van de hotels, seizoensproducten in de VMBO-winkels, een irischeque bij het VVV-kantoor of een lunch of diner in een van de restaurants. Hun leerlingen ontvangen de gasten graag in de praktijkfaciliteiten van De Rooi Pannen.

Bekijk hier de Presentatiefilm van De Rooi Pannen om een indruk te krijgen.

Cursussen & trainingen

Wil je graag je horecakennis vergroten? Kies dan een van de cursussen aan de afdeling Horeca Tilburg. De afdeling biedt cursussen op het gebied van horecamanagement, het horecavak en koken.

Deze cursussen zijn bestemd voor particulieren, bedrijven en instellingen en richten zich op alle aspecten van de beroepspraktijk in de sector Horeca. De parttime cursussen van De Rooi Pannen bieden herkenbare, resultaatgerichte en intensieve na-, bij- en omscholing voor iedereen die zijn mogelijkheden wil uitbreiden.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten