Stadsmuseum Tilburg

logo-stadsmuseum.jpg
Informatie
Adres:Stadhuisplein
Geen openingstijden beschikbaar
Over Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum Tilburg wil bevorderen dat Tilburgers kennis nemen van de (industriële) geschiedenis en de ontwikkeling van hun stad waardoor hun waardering en belangstelling voor Tilburg wordt vergroot. Doorlopend worden hiervoor activiteiten en evenementen georganiseerd op wisselende plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Het museum (zonder eigen gebouw) is sinds 1 januari 2007 onderdeel van de Stichting Mommerskwartier, waarin ook het TextielMuseum en Regionaal Archief Tilburg participeren.

Coördinatie Erfgoed Tilburg

Erfgoed Tilburg is een samenwerkingsverband van alle erfgoedpartners in Tilburg. Sinds december 2017 heeft Erfgoed Tilburg een eigen website met agenda, nieuws, producten en informatie over erfgoedsubsidie. Stadsmuseum Tilburg coördineert de samenwerking, onderhoudt de gezamenlijke website en bemiddelt in het aanvragen van subsidie voor erfgoedprojecten.

Samenwerking in TijdLab

In de Bibliotheek LocHal is Stadsmuseum Tilburg betrokken bij het Tijdlab waar zowel verleden, heden als toekomst centraal staan. De bibliotheek stimuleert en organiseert het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen. Dit doet zij aan de hand van haar rijke collectie, maar ook door een podium te bieden en een werkplaats te creëren.

In zowel de bibliotheek als het stadsmuseum zit een gemeenschappelijk doel/streven, namelijk om de inwoners van de gemeente Tilburg met elkaar te verbinden door kennis en verhalen te delen vanuit het verleden tot en met het heden en de toekomst. De belangrijkste middelen hiervoor zijn de collectie, de werkplaats en het podium en de verbinding daartussen. Beide partijen zijn complementair en brengen hun eigen netwerk en expertise in. In dit domein werken de beide organisaties samen in het Tijdlab in de LocHal.

Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal is een onderdeel van Stadsmuseum Tilburg. Het tekenlokaal werkt nauw samen met Ontdekstation013 en biedt leuke activiteiten voor groepen tot wel 35 personen. Vincents Tekenlokaal biedt digitaal en analoog tekenles voor iedereen, en is als individu en met een groep te bezoeken. Eens per jaar organiseert Vincents Tekenlokaal het programma voor talentontwikkeling De Nieuwe Vincent.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten