Tilburg University

tilburg-university-logo.jpg
Informatie
Adres:Warandelaan 2
Vandaag geopend tot 22:30
Over Tilburg University

Opgericht in 1927 als Roomsch Katholieke Handelshoogeschool zijn we nu, bijna 100 jaar later, uitgegroeid tot een bloeiende middelgrote multidisciplinaire universiteit gericht op mens- en maatschappijwetenschappen.

We worden uitgedaagd door een wereld waarin zelfs veranderingen veranderen. We leiden onze studenten op tot leiders van de toekomst. Betrokken mensen die van betekenis zijn voor de samenleving en die daarop ook reflecteren. We vormen een veilige en inclusieve gemeenschap waar onze studenten en medewerkers elkaar erkennen en waarderen.

In de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en onze omgeving vindt kennis haar weg. 4 waarden inspireren ons op weg naar ons 100-jarig bestaan: curiouscaring, connected en courageous.

Understanding Society

Tilburg University wil de maatschappij begrijpen en bestuderen (Understanding Society) en zo bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat ons drijft. Dat doen we met hoogwaardige kennis van de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onderwijs

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kennis en inzichten bij onze studie van mens en maatschappij. Nieuwsgierigheid stimuleren we via ons unieke onderwijsprofiel waarin kennis, kunde en karakter centraal staan.

Onderzoek

We zijn verbonden met de samenleving, met andere disciplines en andere culturen. We, omarmen variëteit en leren van andere perspectieven en disciplines. We stimuleren onze onderzoekers en studenten om waar mogelijk de verbinding te zoeken. We werken samen met partners in regionale, nationale en internationale ecosystemen. Wanneer onze sterkste disciplines interdisciplinair samenwerken, kunnen we nog meer van betekenis zijn. Onder het motto ‘Brede Welvaart’ zetten we de komende jaren extra in op drie interdisciplinaire onderzoeksthema’s: de duurzaamheidstransitie, ongelijkheid; en welzijn en gezondheid.

Samenwerkingen

Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Onze eigen activiteiten verbinden we met die van andere onderwijsinstituten, bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties en met onze alumni in binnen- en buitenland. Meer dan voorheen zoeken we de samenwerking met publieke en private partners. Hierbij betrekken we ook onze goede samenwerking in MindLabs en de Jheronimus Academy of Data Sciences (JADS).

We zijn geïnteresseerd in het nog onbekende en we realiseren ons het grote belang van het samenwerken met andere disciplines. We zijn nieuwsgierig en investeren in de nieuwe mogelijkheden die digitalisering ons biedt om studie te maken van mens en maatschappij.

Openingstijden
 • Maandag :
  08:00 - 22:30
 • Dinsdag :
  08:00 - 22:30
 • Woensdag :
  08:00 - 22:30
 • Donderdag :
  08:00 - 22:30
 • Vrijdag :
  08:00 - 22:30
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten