100.000 gratis mondkapjes voor Tilburgse zorginstellingen

mondkapjes

Textielbedrijf Nooteboom uit Tilburg schenkt 100.000 mondkapjes aan Tilburgse zorginstellingen. “In deze tijden van schaarste van beschermingsmiddelen is dit een enorm welkom cadeau”, aldus de Tilburgse zorgorganisaties. De maskers zijn dinsdag 28 maart om 15.30 uur overhandigd, in het bijzijn wethouder Rolph Dols van de gemeente Tilburg.

Mondkapjes

Nooteboom Textiles is gevestigd in Tilburg en bestaat al sinds 1852. Nooteboom is in Europa marktleider als groothandel in damesstoffen en kinderstoffen en is vanuit haar Tilburgse historie nauw betrokken met het welzijn van de inwoners van Tilburg en omstreken. De textielgigant heeft jarenlange samenwerkingen met diverse leveranciers uit China die wereldwijd bij de grootste producenten van mondbeschermingsmiddelen horen.

Nooteboom heeft haar contacten aangewend om 100.000 mondkapjes en bijna 2.000 stuks voor in de operatiekamer van ziekenhuizen aan te schaffen en te doneren. Na de overhandiging zullen de beschermingsmaskers worden verdeeld onder de Tilburgse verpleeg- en verzorgingshuizen. Dit zijn onder meer Thebe, De Wever, Amarant en Het Laar.