Amarant Groep verkent de toekomst op Dear Future

Dear Future

Dear Future stelt gedurfde vragen de leiden tot vernieuwende oplossingen. Vragenstellers, denkers, visionairs en innovators uit alle lagen van de bevolking verzamelen zich tijdens dit dynamische festival. Ook de Amarant Groep doet van 23 tot en met 29 september mee aan de European Social Innovation Week met programma’s van De NWE Werkplaats Spoorzone en De Tongerlose Hoef.

Dear Future

Programma Amarant tijdens Dear Future

De NWE Werkplaats in de Tilburgse Spoorzone nodigt in het bijzonder maatschappelijke ondernemers uit om zich eens te laten leiden door iemand met een verstandelijke beperking in de workshop ‘bouw een symbolisch bouwwerk’. Tijdens Dear Future zijn de rollen omgedraaid. Cliënten begeleiden deelnemers bij de workshop, terwijl ze gewoonlijk door de Amarant Groep worden begeleid bij wat ze (nog) niet kunnen. Zo komen de talenten van deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal tot hun recht in de creatieve omgeving van De NWE Werkplaats. Op vrijdag 29 september onthult Amarant het eindresultaat van het bouwwerk.

Speeddaten

De Tongerlose Hoef gaat speeddaten en sparren over haar toekomst onder het genot van een maaltijd die is bereid door vrijwilligers van het Tilburgse sociale restaurant Resto-013. De Tongerlose Hoef is de grootste Tilburgse dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze wil uitgroeien tot een open voorziening voor álle kwetsbare bewoners in de wijk Tilburg-West. In deze workshop gaan de deelnemers nadenken over hoe ze samen the next level kunnen bereiken.

Meer informatie

Informatie over de programma’s zijn te vinden op www.dear-future.nl. Er is nog ruimte om deel te nemen aan een van de workshops van Amarant Groep. Komen kijken kan ook, het evenement is buiten.