Audax Willem II Jeugdtoernooi

Ontmoet het talent van morgen! Want de jeugd heeft de toekomst. Het is weliswaar een cliché, maar ook waarheid op het Audax Willem II Jeugdtoernooi. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2009 meten de jeugdteams van Willem II zich met leeftijdsgenoten van internationale topclubs. De sterren van morgen mogen hier al wat van hun glans laten zien.

Het Audax Willem II Jeugdtoernooi wordt voor de zestiende keer georganiseerd. Naast Willem II nemen grote Europese clubs deel aan dit toernooi, onder andere Arsenal, Chelsea en Schalke '04. En voor het eerst verwelkomen we een team van buiten Europa, uit Japan doet een selectieteam van de J.League mee.

Voor spelers is het fantastisch om zo'n toernooi te spelen. Zij krijgen ervaringen mee uit andere culturen en zien hoe de tegenstander speelt. Daar leren ze enorm veel van. Het is belangrijk om al op jonge leeftijd dit soort wedstrijden te spelen. Ze worden er alleen maar sterker van. Voor spelers en trainers echt iets om naar uit te kijken.

Dit toernooi biedt de mogelijkheid om te zien hoever onze jeugdspelers zich hebben ontwikkeld en of onze jeugdteams gelijke tred houden met het spelniveau van de andere clubs. Een doelstelling van Willem II is om spelers uit de eigen opleiding uiteindelijk te laten doorstromen naar het eerste elftal.

Foto: Geert van Erven