Basisschoolleerlingen Stokhasselt organiseren opruimfestival

Opruimfestival

In het kader van een Move-project organiseren leerlingen van basisschool De Lochtenbergh op woensdag 13 juni een opruimfestival. De leerlingen hopen er met het festival voor te kunnen zorgen dat het afval op de straten in Stokhasselt verdwijnt. Het Move-project is opgezet door Stichting Move: een stichting die kinderen uit minder bedeelde wijken koppelt aan studenten om actief burgerschap te stimuleren. 

Opruimfestival

Alle bewoners van Stokhasselt zijn van harte welkom op het opruimfestival bij de Ypelaer. Het festival wordt om 9.30 uur geopend door de leerlingen. Even later trekken zij samen met de buurtbewoners de wijk in. Daar proberen ze met hun prikkers zo veel mogelijk afval in hun afvalzakken te stoppen.

Buurtbewoners en leerlingen kunnen de volle afvalzakken inleveren bij de Ypelaer. In ruil voor de afvalzakken ontvangen zij muntjes, waarvan zij eten halen en deel kunnen nemen aan activiteiten. Onder de activiteiten valt een voetbalwedstrijd in de pannakooi, springen op een springkussen of knutselen met afval. Het festival is rond 11.30 uur afgelopen.

Stichting Move

Stichting Move koppelt kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten om actief burgerschap te stimuleren en hun blik op de wereld te verbreden. In een kortlopend project bedenken de kinderen onder begeleiding van de studenten wat ze binnen hun eigen omgeving kunnen verbeteren en verkennen ze elkaars leefwereld. De kinderen krijgen zelf de creatieve leiding bij het realiseren van deze plannen. Zo ervaren ze dat wat ze zelf bedenken, ook echt in praktijk kan worden gebracht. Wil je meer weten over Move? Kijk dan eens op de website.