Brabants kampioenschap taarten bakken

Ter gelegenheid van Moergestel Fietsdorp is een lekkere wedstrijd uitgeschreven: bak de lekkerste taart van Brabant. De prijs die gewonnen kan worden is uniek: de winnende taart wordt door bakker Marc van Hulten uit Moergestel in productie opgenomen. Deze taart komt dus in het assortiment. Op deze manier ontstaat een heel bijzonder streekproduct.

Bakker Marc van Hulten – hij is gevestigd tegenover de kerk van Moergestel – is tevens de voorzitter van een jury. Daarin zitten mensen die vanuit verschillende achtergronden een taart kunnen beoordelen. Van een deelnemer wordt gevraagd de zelfgebakken taart in te leveren op de Moergestelse streekproductenmarkt op 11 mei.

Het inleveren moet tussen 13.00 uur en 14.00 uur worden gedaan. De streekproductenmarkt wordt gehouden op het St.-Jansplein en maakt onderdeel uit van Moergestel Fietsdorp. Om 15.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Het Brabants kampioenschap taarten bakken is een samenwerking van Moergestel Fietsdorp, Land van de Hilver, Goei Eete en de Stichting WieKentKunst. De wedstrijd is een creatieve bijdrage aan het steeds populairder worden van streekproducten.

De spelregels zijn als volgt:
•het gaat om een zoete taart; hartige taarten zijn uitgesloten van de wedstrijd.
•de taart is geschikt voor 8-10 personen.
•het gaat om een ronde of vierkante taart.
•de hoogte van de taart mag maximaal 10 cm zijn, er kunnen geen etagères worden ingeleverd.
•er kunnen alleen hele taarten worden ingeleverd, geen halve taarten of taartpunten.
•de taart moet volledig eetbaar zijn.