BZN geboren in safaripark Beekse Bergen

De beschuit met muisjes zijn niet aan te slepen voor de kafferbuffels van Safaripark Beekse Bergen. Nadat het park vorige week al de primeur had van de geboorte van de eerste kafferbuffel die ooit werd geboren in Nederland, kreeg babybuffel Nala er vanochtend ineens een halfzusje bij. Er wordt nog gezocht naar een geschikte naam voor BZN: de ‘buffel zonder naam’.

Amarelo, het enige mannetje van de kudde die nu zes kafferbuffels telt, is daarmee dus ook verantwoordelijk voor de zwangerschap van vrouwtje Flisa. Zo werd hij binnen anderhalve week vader van twee kinderen bij twee verschillende moeders; iets wat bij kuddedieren heel normaal is.

Weer een meisje

Dat Flisa in blijde verwachting was, wisten de verzorgers natuurlijk wel. Maar wanneer de bevalling zou plaatsvinden was niet helemaal duidelijk. Het tweede jong (net als de op 31 juli geboren Nala wéér een meisje) zag vanochtend rond 9.30 uur het levenslicht in Hilvarenbeek.

De bevalling kon op dat tijdstip van dichtbij worden gevolgd door de verzorgers. “Alles ging zoals gewenst. Moeder Flisa reageerde ook meteen goed op het jong,”zo vertelt Joke Priester van Safaripark Beekse Bergen. De nieuwste aanwinst is al te zien in het buitenverblijf.

Naam bedenken

Er is nog geen naam voor de jongste babybuffel. Bezoekers van de Facebook-pagina van Safaripark Beekse Bergen kunnen via dat medium suggesties doen. Er wordt gezocht naar een naam met een Afrikaanse achtergrond. De kafferbuffels zijn te zien tijdens de wandel-, bus en autosafari.

In dierenparken verspreid over Europa zijn de afgelopen tijd in totaal al 15 jongen geboren. Naast de kafferbuffel behoren de leeuw, Afrikaanse olifant, het luipaard en de neushoorn tot de ‘Big Five’. Safaripark Beekse Bergen is het enige wildlife park in de Benelux waar je neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen op één dag kunt spotten. Je komt ze tegen tijdens een tour door het 120 hectare grote park.