De Brabantse Parel, sfeervol hardlopen

Op zaterdag 21 september vindt in Oisterwijk de tweede editie van de Brabantse Parel plaats. Met afstanden van 5km, 10km en de halve marathon kan iedereen deelnemen aan dit sfeervolle loopevenement.

In 2012 werd in het kader van het 800-jarige bestaan van Oisterwijk, eenmalig een marathon in Oisterwijk georganiseerd. De vele positieve reacties hebben er toe geleid dat nu op 21 September de tweede editie wordt georganiseerd met de nieuwe naam de Brabantse Parel. Deelnemers hebben dit jaar keuze uit de 5km, 10km of de halve marathon. Voor de jeugd tussen de 7 en 13 jaar zijn er weer jeugdlopen georganiseerd over 800 en 1600 meter.

De routes van de 10 en 21,1km voeren dit jaar langs de fraaie vennen en door het bos tussen Moergestel en Oisterwijk. De 5km route loopt midden door Oisterwijk heen. De afwisseling tussen natuur en de sfeervolle dorpskern van Oisterwijk met het enthousiaste publiek langs de route zorgt voor een leuke loopmiddag.
Na afloop ontvangen alle deelnemers een gratis finishfoto en kan er met andere deelnemers, familie, vrienden of kennissen nog lang nagepraat worden op één van de vele terrasjes op de Lind. De Nostalgische Kermis en het muziekfeest de ‘Parelfiste’ dragen bij aan een echte Brabantse Sfeer.

Voor inschrijven en meer informatie kunt u de website van de Brabantse Parel bezoeken: www.brabantseparel.nl.