De Pont ontvangt schilderij van wereldberoemde schilder

de pont

Museum De Pont in Tilburg heeft een belangrijke schenking ontvangen. Het betreft het schilderij Untitled XV uit 1981 van de wereldberoemde kunstenaar Willem de Kooning (Rotterdam, 1904 – Springs, NY 1997).

Waardering voor museum

De schenker, mevr. IJ.S.W. de Wilde-Reinhold, wil met deze schenking de waardering tot uitdrukking brengen die zij voor het museum in Tilburg heeft. Haar in 2005 overleden echtgenoot Edy de Wilde, voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, was vanaf de start van het in 1989 opgerichte museum ruim 10 jaar actief als bestuurslid van De Pont.

Zowel mevrouw De Wilde-Reinhold als haar echtgenoot hebben zich van meet af aan nauw verbonden gevoeld met het jonge museum en zij waardeert in het bijzonder de blijvende aandacht die De Pont aan de schilderkunst besteedt. Met het werk van De Kooning kan het museum daar nog meer diepgang en karakter aan geven.

Past bij collectie

Volgens Hendrik Driessen, directeur van De Pont, past het werk uitstekend bij de reeds aanwezige collectie en zal het geen enkel probleem zijn het een goede plek in de vaste opstelling te geven, ook al zal het waarschijnlijk een eenling van deze kunstenaar in de verzameling blijven. In de eerste presentatie zal het schilderij, dat 152 x 137 cm groot is, getoond worden in relatie tot werken van de Duitse schilder Gerhard Richter.