Deze Tilburgers zijn kandidaat tijdens de verkiezingen

kandidatenlijst tweede kamer

Nederland is momenteel in de ban van de verkiezingen. Woensdag 15 maart 2017 kunnen we weer stemmen op de nieuwe volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Op de kandidatenlijst vinden we vijf Tilburgers terug bij vier verschillende politieke partijen.

Stem jij aanstaande woensdag in Tilburg, check dan dit handige artikel met de stembureaus in de gemeente Tilburg. Neem naast je stempas ook een geldig legitimatiebewijs mee als je gaat stemmen.

Tilburgers op de kandidatenlijst Tweede Kamer

Op de kandidatenlijst van Partij van de Arbeid, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal in de Kamer staan de volgende Tilburgers:

  • Yusuf Celik (Partij van de Arbeid): Fractievoorzitter van PvdA Tilburg en tevens woordvoerder. Yusuf is 32 jaar oud en woont sinds zijn achttiende in Tilburg. Hij staat op plaats 77 in lijst 2.
  • Tine van de Weijer (Partij van de Arbeid): Wijkambassadeur Theresia en Spoorzone bij PvdA Tilburg. Ze staat op plaats 80 in lijst 2.
  • Erik de Ridder (CDA): Wethouder in Tilburg met financiën, economische zaken, werk & inkomen en ICT & dienstverlening in zijn portefeuille. Hij staat op plaats 49 in lijst 5.
  • Loek van Wely (Forum voor Democratie): Nederlands schaakkampioen en werkzaam als professioneel schaker en docent. Hij staat op plaats 28 in lijst 16.
  • Jan Heijman (Lokaal in de Kamer): Raadslid in de Gemeente Tilburg voor de Tilburgse Volkspartij. Wil het lokale geluid ook in de Tweede Kamer ten gehore brengen. Jan staat op plaats 1 in lijst 24.

Tilburgse verkiezingen

De laatste Tweede Kamer verkiezingen waren in 2012. In Tilburg werd er toen in totaal 104.805 keer gestemd, waarvan 228 stemmen ongeldig en 219 stemmen blanco waren. Het aantal kiesgerechtigden was destijds 157.734, wat in totaal een opkomstpercentage van 66,73% betekende. Landelijk was dat percentage 74,57%. De Partij van de Arbeid kreeg in 2012 in Tilburg de meerderheid van de stemmen (28.038), op de voet gevolgd door de VVD (25.079). Ook de SP (14.732), PVV (10.855), D66 (10.436) en CDA (6.534) waren populair.

Je keuze nog niet gemaakt?

Verdiep je dan vooral in de partijprogramma’s van de deelnemende politieke partijen, volg politieke debatten of vul één van de vele stemwijzers in: