Dierenpark Oliemeulen in een nieuw jasje

Michelle Kortenhoeven maakte voor haar examenopdracht Art & Design een prachtige wandschildering in Dierenpark De Oliemeulen. En daar zijn ze bij de Oliemeulen ontzettend blij mee. Niet alleen mooi maar er zit ook nog educatief verhaal achter. Juist in de maand mei, die in het Tilburgse dierenpark helemaal in het teken staat van “biodiversiteit” is de muurschildering een fantastische aanvulling dat menig bezoeker wel weet te waarderen.

oliemeulenmuurschilering

Grootste insect ter wereld én het zwaarste insect naast elkaar
Een prachtig voorbeeld van “biodiversiteit” is, naast de muurschildering, ook de bijzondere collectie dode én levende insecten die nu nog één laatste week te zien is bij ‘De Oliemeulen’( t/m 1 juni 2014). Onder de uitheemse insecten enkele prachtige levende exemplaren van het grootste insect ter wereld, maar daarnaast is ook het zwaarste insect ter wereld te bewonderen. De Reuzen Wandelende Tak uit Maleisië en Singapore groeit tot een lengte van wel 30 cm. Enkele dagen geleden zijn zij trotse ouders geworden van talloze baby takjes.
De Oliemeulen heeft ook een gezonde kweekgroep van de zwaarste insecten, de jungle nimfen, waarvan de vrouwen wel een gewicht tot 65 gram kunnen behalen.

Belangrijke boodschap
Met biodiversiteit wordt de verscheidenheid aan planten, dieren en ecosystemen bedoeld. Daar moeten wij, ook hier in Nederland, erg zuinig op zijn. Deze verscheidenheid zorgt voor een natuurlijke balans in de omgeving. De indiaan met zijn pijlgifkikkers op de muurschildering is daar een prima voorbeeld van. Wie wil weten wat deze indiaan staat te doen? Kom kijken!! Dierenpark De Oliemeulen is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Ook op hemel vaart is het vreemdste dierenpark van Nederland geopend!