Dok Vast overtreft duurzaamheidsrecord met New Logic II

Dok Vast heeft voor het distributiecentrum New Logic II op bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg het ontwerpcertificaat BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontvangen. De Dutch Green Building Council (DGBC) kende het ontwerp een score van 91.22% toe, de hoogste BREEAM-NL score ooit in Nederland behaald.

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen van ons land en dé beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het certificaat ‘Outstanding’ is de hoogst mogelijke kwalificatie (vijf sterren), die slechts vier keer eerder in Nederland is uitgereikt. Dok Vast wist haar eigen duurzaamheidsrecord van 87.13% te overtreffen. Deze score werd toegekend aan het ontwerp van New Logic I, dat op hetzelfde bedrijventerrein staat. Dit DC van circa 45.000 m² werd eerder dit jaar uitgeroepen tot het duurzaamste gebouw van Nederland.

De duurzaamheidslat legt Dok Vast voor New Logic II nóg hoger. Praktisch alle partijen die hebben samengewerkt aan de realisatie van het vorige DC, zijn in dit project betrokken. Wederom is het nieuwe gebouw ontworpen door Habeon Architecten. Het pand bestaat uit een hal van circa 43.600 m², een mezzanine van 4.700 m² en een kantoor van 1.400 m². De hal kan desgewenst opgedeeld worden in eenheden van circa 10.000 m². Ook dit DC wordt in een kort tijdsbestek door bouwbedrijf Heembouw gerealiseerd. In september dit jaar dient het warehouse gereed te zijn en in oktober zal de oplevering van de kantoren plaatsvinden. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de score voor het BREEAM-NL oplevercertificaat van hetzelfde hoogwaardige niveau zijn (91.17% bij het vorige DC) of zelfs hoger uitvallen.

Locatie New Logic II