Drie finalisten communicatieprijs Brabant bekend

van links naar rechts twee personen van Schepnet, Quiet500 en Scheepens.

Woensdagavond zijn in Goirle de drie finalisten bekendgemaakt die kans maken op het winnen van de Bonk: de Communicatieprijs Brabant: Oxfam International met hun inzending ‘Behind the brands’ (bureau: Schepnet), Stichting Roze Maandag met hun inzending ‘Gay Village’ (bureau: Scheepens) en de Stichting Quiet 500, met hun armoedeglossy de Quiet 500 (bureau: Eekelaar strategische vormgeving). In het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle maakte juryvoorzitter Pieter Hemels deze uitslag namens Communicatieclub Bourgondië bekend. Op dinsdag 6 januari wordt de prijs uitgereikt in de NWE Vorst in Tilburg.

Meet the Jury
De uitslag volgde na een spannende avond waarop 7 genomineerde campagnes hun inzending mochten verdedigen tegenover de jury en het aanwezige publiek. ’s Middags konden deelnemers in drukbezochte workshops meer te weten komen over de achtergronden van de campagnes. Naast voorzitter Pieter Hemels bestaat de deskundige jury uit communicatiestrategen René Westbroek en Baukje ter Huurne, media-ethicus Huub Evers Lars van Aart, student aan het St Lucas en Jeannine van den Boer, docent van St. Lucas.

Vernieuwende inzendingen
De Communicatieprijs Brabant wordt voor de negentiende keer georganiseerd door Communicatieclub Bourgondië, een actieve beroepsvereniging met zo’n 300 leden. Juryvoorzitter Pieter Hemels noemde het niveau van de 17 inzendingen dit jaar ongelooflijk hoog: “Het is eigenlijk onmogelijk om hier een goed oordeel over te geven”. Jurylid René Westbroek: “Om winnaar te worden van de Bonk moet een inzending authentiek zijn. Een Bonkwinnaar is vernieuwend voor zijn branche. Anders dan anders. Natuurlijk kijken we naar mooie vormgeving, maar zonder een duidelijk resultaat in cijfers is dat niet genoeg.”

Trends in 2014
Jeannine van den Boer: “Maatschappelijke betrokkenheid was dit jaar in veel campagnes een thema. Daarnaast zie je dat we steeds meer een deeleconomie worden: veel inzendingen kwamen uit samenwerking tussen verschillende bureaus en creatieven.”

Publieksprijs
Naast de juryprijs wordt ook nog een Bonk uitgereikt aan de winnaar van de publieksprijs. In tegenstelling tot eerdere jaren, dingen dit jaar alle zeventien inzendingen mee naar deze prijs. Vanaf volgende week, als van alle inzendingen een filmpje online staat op www.debonk.nl, kan er gestemd worden. Niet alleen door leden van de Communicatieclub, maar door iedereen. Wie op 6 januari tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst de meeste stemmen heeft, wint de publieksprijs!